مقایسه تراشه M3 با M2 اپل

 مقایسه تراشه M3 با M2 اپل

در ساعات ابتدای امروز و طی رویداد Scary Fest، کمپانی اپل از نسل جدید پردازنده‌های خود رونمایی کرد که شامل M3 و M3 Pro و صد البته M3 Max می‌شود. در ادامه قصد داریم تا به مقایسه تراشه M3 با M2 اپل پرداخته تا ببینیم نسل جدید تراشه‌های اپل چه بهبودهایی را شاهد بوده‌اند.

مقایسه تراشه M3 با M2 اپل از نظر لیتوگرافی

مقایسه تراشه M3 با M2 اپل

اولین و یکی از مهم‌ترین تغییرات صورت گرفته در خانواده M3 مربوط به کاهش اندازه ترانزیستورهای پردازنده است. اپل مانند پردازنده A17 Pro،  در ساخت خانواده M3 از لیتوگرافی ۳ نانومتری استفاده کرده است. این میزان برای نسل قبلی برابر ۵ نانومتر بود. کوچک‌تر شدن ترانزیستورها به این معنی است که امکان قرار دادن تعداد بیشتری از آنها روی یک چیپ وجود دارد.

اپل از این موقعیت استفاده کرده و تعداد ترانزیستورهای M3 را به ۲۵ میلیارد رسانده است. مدل پایه M2 دارای ۲۰ میلیارد ترانزیستور بود. با مقایسه‌ای ساده می‌توان متوجه افزایش ۲۵ درصدی این بخش شد. مورد قابل توجه در مقایسه تراشه M3 با M2 اپل مربوط به مدل Pro این دو تراشه است.

چیپ M2 Pro دارای ۴۰ میلیارد ترانزیستور بود. این در حال است که M3 Pro در این زمینه با کاهش همراه شده و ۳۷ میلیارد ترانزیستور دارد. با این وجود اپل ادعا می‌کند که مدل جدید توان پردازشی بالاتری را ارائه خواهد کرد. خوشبختانه این روند در M3 Max تکرار نشده و ترانزیستورهای این تراشه از ۶۷ میلیارد در M2 Max به ۹۲ میلیارد افزایش یافته است.

مقایسه تراشه M3 با M2 اپل از نظر پردازنده

مقایسه تراشه M3 با M2 اپل

در ادامه مقایسه تراشه M3 با M2 اپل به پردازنده و تعداد هسته‌های آن می‌پردازیم. این مورد در دو مدل M3 و M3 PRO نسبت به مدل‌های مشابه نسل قبل تغییری را تجربه نکرده و به ترتیب شاهد ۸ و ۱۲ هسته پردازشی هستیم. فرکانس کاری در سری M2 بسته به مدل بین ۳٫۴۹ تا ۴٫۷ گیگاهرتز بود. متاسفانه هنوز مشخصات این بخش اعلام نشده و نمی‌توان به طور دقیق آنها را مقایسه کرد. با این حال باید انتظار کمی افزایش فرکانس را داشته باشیم.

طبق ادعای اپل، هسته‌های پرمصرف در خانواده M3 تا ۱۵ درصد از تراشه M2 سرعت بالاتری دارند. این میزان برای هسته‌های کم مصرف به ۳۰ درصد خواهد رسید. یکی دیگر از تغییرات این بخش مربوط به M3 Pro است. تراشه M2 Pro دارای ۱۲ هسته بود که ۸ هسته از آن را هسته‌های پر مصرف و ۴ هسته دیگر را هسته‌های کم مصرف تشکیل داده‌اند. این آرایش در تراشه M3 Pro با تغییر همراه شده و این وظایف بین دو گروه با ۶ هسته تقسیم شده است.

خرید انواع مک بوک با گارانتی معتبر از فروشگاه دی‌جی‌لند

مقایسه تراشه M3 با M2 اپل از نظر قدرت گرافیکی

مقایسه تراشه M3 با M2 اپل

به راحتی می‌توان گفت که تمرکز اصلی اپل در نسل جدید تراشه‌های خود در بخش پردازش گرافیکی بوده است. آنها به همین منظور معماری جدیدی را برای این بخش تراشه خود در نظر گرفته‌اند. تعداد هسته‌های پردازنده گرافیکی تغییر چندانی نداشته و تاثیر اصلی به لطف معماری نسل جدید صورت گرفته است. البته در مدل M3 Max شاهد افزایش هسته‌ها از ۳۸ به ۴۰ بوده‌ایم.

اپل توجه ویژه‌ای را به سوی رهگیری پرتو معطوف کرده و به همین خاطر شاهد hardware accelerated Ray Tracing برای عملکرد بهتر در این زمینه مخصوصا در بازی‌های جدید خواهیم بود. همچنین خروجی گرفتن از صحنه‌های پرجزئیات و پیچیده با سری جدید ساده‌تر از گذشته شده است.

یکی دیگر از نوآوری‌های اپل با تراشه M3 در بخش پردازنده گرافیکی بوده که حالا از موردی به نام Dynamic Caching پشتیبانی می‌کند. این ویژگی برای پردازنده گرافیکی دستگاه این امکان را فراهم می‌کند که به صورت لحظه‌ای میزان حافظه اختصاص داده شده به این بخش را مدیریت کند. نتیجه این اتفاق جلوگیری از هدر رفتن حافظه با اختصاص میزان دقیق برای هر پردازش است.

بیشتر بخوانید:  آی مک جدید اپل با تراشه M3 معرفی شد

سخن آخر

به طور کلی در انتهای مقایسه تراشه M3 با M2 اپل می‌توان گفت که این کمپانی در نسل جدید بهبودهای حداقلی را اعمال کرده و هدف اصلی اپل در ترغیب خریداران M1 و دستگاه‌های قدیمی‌تر به کوچ کردن روی نسل جدید است. نظر شما در مورد تراشه M3 چیست؟ به نظر شما پیشرفت و بهبودهای حاصل شده در تراشه M2 در مقایسه با نسل قبلی کافی است؟ فراموش نکنید که نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وب‌سایت دی‌جی لند به اشتراک بگذارید.

آرمین باقری

مطالب مرتبط

1 دیدگاه

  • من متوجه متفاوت چندانی نشدم لطفا بیشتر راهنمایی کنید

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *