لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟
لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟ سوال مهمی که در زمان انتخاب پلتفرم با آن روبه رو خواهید شد و انتخاب شما تاثیری زیادی روی نحوه تجربه شما و بازیهای در دسترس و… خواهد داشت. این موضوع به موارد مختلفی مانند بودجه، بازیهای مورد علاقه، رزولوشن هدف و… بستگی دارد. اگر شما هم در انتخاب پلتفرم دچار تردید شده و نمیدانید کدام را انتخاب کنید، با ما همراه باشید تا این انتخاب را برای شما سادهتر کنیم. در ادامه در چهار بخش به بررسی دلایل خرید یا صرف نظر از خرید کنسول بازی و لپ تاپ گیمینگ میپردازیم.
چرا باید لپ تاپ گیمینگ بخریم؟
با پیشرفت تکنولوژی شاهد کاهش قابل توجه فاصله قدرت پردازش چیپهای دسکتاپ و لپ تاپ بودیم. این موضوع باعث شد تا لپ تاپهای گیمینگ بیشتر از قبل مورد توجه گیمرها قرار گیرد. مزیت اصلی خرید لپ تاپ گیمینگ در مقابل کنسول بازی، قابل حمل بودن آن است. درست است که کنسول را نیز به راحتی میتوان جا به جا کرد اما در کمترین حالت به یک صفحه نمایش مجزا و صد البته برق نیاز دارید.
جدا از قابلیت حمل و نقل آسان، از لپ تاپهای گیمینگ میتوان برای رنج مختلفی از کارها از وب گردی گرفته تا تدوین ویدیو استفاده کرد. از آنجا که کمپانیهای تولید کننده لپ تاپهای گیمینگ به سیستم خنک کننده اهمیت زیادی میدهند، این دستگاهها برای انجام کارهایی که بار پردازشی بالایی دارند نیز مناسب هستند.
سومین مزیت لپ تاپ گیمینگ در مقابل کنسول بازی، امکان تقویت برخی از اجزای سیستم است. در کنسولهای بازی تنها حافظه داخلی دستگاه را میتوانید افزایش دهید اما برای یک لپ تاپ گیمینگ با محدودیتهای کمتری مواجه هستید. با اینکه امکان ارتقای لپ تاپ در مقایسه با کامپیوتر بسیار کمتر است، با این حال جدا از حافظه داخلی همچنان میتوانید رم دستگاه را نیز افزایش دهید. همچنین امکان استفاده از کارت گرافیک اکسترنال نیز در لپ تاپهای گیمینگ وجود دارد. البته برای این کار باید هزینه زیادی کنید.
تنوع بازیهای موجود در ویندوز یکی دیگر از مزایای خرید لپ تاپ گیمینگ در مقایسه با کنسول بازی است. در کنسولهای نسل نهمی ایکس باکس و پلی استیشن پشتیبانی از بازیهای نسل قبل وجود دارد اما این مورد به گرد پای تنوع موجود در ویندوز نمیرسد. در کنار این تنوع باید به امکان اضافه کردن انواع ماد به بازیها و صد البته قابلیت استفاده از شبیه سازی برای تجربه بازیهای قدیمی اشاره کرد.
آخرین و یکی از مزیتهای لپ تاپ و در مجموع PC در مقایسه با کنسول بازی، عدم نیاز به اشتراک برای تجربه بازیهای مختلف است. اگر از استیم و دیگر کلاینتهای PC برای خرید و تجربه بازیهای آنلاین استفاده کنید، نیاز به خرید اشتراک ندارید. در سوی مقابل برای تجربه بازیهای آنلاین روی کنسولهای سونی، مایکروسافت و حتی نینتندو سویچ نیاز به اشتراک ماهانه دارید.
بهترین مدل لپ تاپهای دنیا را از دیجیلند بخواهید: خرید انواع لپ تاپ گیمینگ
چرا نباید لپ تاپ گیمینگ بخریم؟
قیمت یکی از معیارهای اصلی در زمان انتخاب پلتفرم برای تجربه بازیهای مختلف است. از این رو اگر بودجه محدودی دارید و قصد تجربه بازیها با حداقل هزینه را در سر دارید، خرید لپ تاپ گیمینگ کار درستی نیست. برای مقایسه قیمت لپ تاپ و کنسول بازی میتوان از کنسول ایکس باکس سری اس به عنوان نمونه نام برد. این کنسول در حال حاضر قیمتی در حدود ۱۵ میلیون تومان در بازار ایران دارد.
با خرید یک اشتراک گیم پس در کنار صرف این هزینه میتوانید تعداد بالایی بازی را در رزولوشن ۱۰۸۰p و با نرخ ۳۰ یا ۶۰ فریم در ثانیه (بسته به بازی مورد نظر) تجربه کنید. در طرف مقابل برای خرید یک لپ تاپ گیمینگ که توان اجرای بازیها با کیفیت مشابه باید بیش از دو برابر یک ایکس باکس سری اس هزینه کنید.
دمای لپ تاپ گیمینگ یکی دیگر از موارد مهم در این بخش است. طی سالهای اخیر کمپانیهای مختلف مانند ایسوس و ریزر توجه بیشتری به سیستم خنک کننده لپ تاپهای خود نشان دادهاند. با این حال باز هم با توجه به فضای کم برای دفع دما و گنجاندن سیستم خنک کننده، گرما میتواند مشکل ساز بوده و در طولانی مدت به سلامت دستگاه شما آسیب برساند.
در بخش دلایل خرید لپ تاپ گیمینگ به قابلیت حمل و وجود باطری در لپ تاپها اشاره کردیم. در کنار این مورد شاهد کوچک شدن قابل توجه اندازه ترانزیستورهای به کار رفته در پردازندهها در نسلهای اخیر CPUهای اینتل و AMD بودهایم که روی مصرف و دوام باطری تاثیر مثبت زیادی گذاشته است. اما این تغییر همچنان کافی نیست و مخصوصا در تجربه بازیهای جدید چندان حس نمیشود. از این رو این نکته را در نظر داشته باشید که همچنان نمیتوان چندان روی باطری لپ تاپ و عملکرد آن در زمان انجام بازیهای جدید حساب کرد.
چرا باید کنسول بازی بخریم؟
درست مانند بخش قبل، مزایای خرید کنسول بازی را با قیمت شروع میکنیم. همانطور که بالاتر به آن اشاره کردیم، قیمت کنسول ایکس باکس سری اس و نینتندو سویچ در حال حاضر ۱۵ میلیون تومان و ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ چیزی در حدود ۲۷ میلیون تومان است. از آنجا که برای خرید لپ تاپ گیمینگ با مشخصات سختافزاری مشابه باید بیش از دو برابر گرانتری کنسول بازی موجود در بازار هزینه کنید، برنده این بخش کنسول بازی است.
در کنار قیمت و قدرت کنسولهای بازی باید به این نکته توجه کنید که تا چند سال متوالی شاهد عرضه بازیهای مختلف برای این کنسولها خواهیم بود. چرخه عمر طولانیتر کنسولهای بازی در مقابل لپ تاپ گیمینگ، میتواند کفه ترازو را به سمت کنسول جابهجا کند. همچنین تجربه بازی در کنسول سادهتر بوده و مشکلاتی مانند سازگاری بازی با سختافزار، بروزرسانی درایور کارت گرافیک و ارورهای مختلف را در آن شاهد نیستیم.
تجربهای ایدهآل از اجرای بازیها با کنسولهای سونی و مایکروسافت: خرید کنسول بازی
چرا نباید کنسول بازی بخریم؟
همانطور که در ابتدای مقاله با آن اشاره کردیم، تنها کاربرد لپ تاپ گیمینگ مربوط به بازی کردن نیست و این دستگاهها از پس انجام کارهای مختلفی بر خواهند آمد. موردی که برای کنسولهای بازی صدق نکرده و درست مانند نامشان تنها به بازی کردن اختصاص دارند. البته مایکروسافت و سونی با اضافه کردن برنامههایی مانند مرورگر، اسپاتیفای و نتفلیکس سعی در نزدیکتر کردن کنسول به یک مدیا پلیر داشتهاند اما تجربه این موارد در کنسول بازی در مقایسه با لپ تاپ اختلاف بسیار زیادی دارند. از دیگر نکات منفی کنسول بازی در مقایسه با لپ تاپ گیمینگ، عدم امکان تقویت آن است. از این رو با اتمام نسل و چرخه عرضه بازی برای کنسول، باید اقدام به خرید مدل جدیدتر کنسول مورد نظر کنید.
سخن آخر
تا اینجا به بررسی مزایا و معایب خرید لپ تاپ گیمینگ مانند امکان حمل آسان و دلایل مختلف خرید کنسولهای بازی از جمله قیمت و قدرت آنها پرداختیم. در انتها و با در نظر گرفتن موارد گفته شده، تصمیم نهایی برای انتخاب بین لپ تاپ گیمینگ یا کنسول بازی با شماست. شما کدام یک را برای تجربه بازیها انتخاب میکنید؟ به نظر شما لپ تاپ بهتر است یا کنسول بازی؟ فراموش نکنید که نظرات خود را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وبسایت دیجیلند به اشتراک بگذارید.