دلیل شارژ نشدن گوشی موبایل چیست؟ | معرفی راهکارهای کاربردی
دلیل شارژ نشدن گوشی موبایل چیست؟ این سوال یکی از شایعترین سوالاتی است که کاربران گوشیهای هوشمند ممکن است آن درگیر آن شوند. امروزه گوشیهای هوشمند دارای قابلیتهای مختلف بوده و به یکی از نیازمندیهای مهم در زندگی روزمره کاربران تبدیل شدهاند.
کافی است یکبار با شارژ نشدن گوشی خود مواجه شده تا شاهد یک دردسر عظیم بوده، به خصوص در زمانی که از گوشی موبایل خود برای کارهای شخصی و مهم استفاده کنید. در صورتی که گوشی هوشمند شما شارژ نشده و این سوال ذهن شما را درگیر کرده است که “دلیل شارژ نشدن گوشی موبایل چیست؟”، باید عنوان کرد که عوامل و دلایل زیادی باید برای رفع این مشکل، مورد بررسی قرار گیرد. در این مقاله قصد داریم به مهمترین دلایل شارژ نشدن گوشیهای موبایل اشاره کنیم.
۱: منبع خروجی شارژر را بررسی کنید
یکی از شایعترین دلایل شارژ نشدن گوشیهای موبایل، انتخاب منبع اشتباه برای شارژ گوشی هوشمند است. معمولا درگاههای USB کامپیوتر، جریان خروجی کمتری داشته و به همین دلیل با گوشی هوشمند شما را با سرعت پایینتری شارژ خواهند کرد.
توجه به این نکته ضروری است که منبع خروجی که گوشی را به آن متصل کردهاید، نقش مهمی را در سرعت بالای شارژ یا شارژ نشدن گوشی داشته باشد. توصیه میکنیم برای شارژ بهتر دستگاه خود، گوشی را به آداپتور سازگار یا پاوربانک متصل کنید؛ با این کار شما از سرعت بالای شارژ دستگاه خود اطمینان حاصل میکنید.
۲: شارژر و کابل شارژ را بررسی کنید
یکی دیگر از موارد مهم در بحث شارژ کردن گوشی هوشمند، استفاده از کابل شارژ و شارژر سالم و سازگار با دستگاه است. در حقیقت اهمیت این موضوع به میزانی است که استفاده نکردن از یک شارژر و کابل شارژ سالم و سازگار، امکان ایجاد دردسرهای زیادی برای کاربران را دارد.
در برخی از موارد، سالم نبودن کابل و آداپتور میتواند یکی از دلایل بروز مشکلاتی مثل عدم شارژ شدن یا کند بودن شارژ دستگاه بوده و به همین دلیل، شما باید از کابل شارژ و شارژر برای انجام کارهای خود استفاده کرده و وضعیت سلامت آنها مورد بررسی قرار دهید.
۳: پورت شارژ گوشی را بررسی کنید
در صورتی که از سلامت کابل شارژ و منبع خروجی را مورد بررسی قرار داده و از آنها اطمینان حاصل کردهاید؛ باید به سراغ بررسی درگاه شارژ گوشی رفته و از سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید.اگر این درگاه دچار ایراده شده است، از شارژ و انتقال اطلاعات دستگاه شما جلوگیری میکند.
از آنجا که ذرات گرد و غبار به راحتی به درون درگاه گوشی هوشند نفوذ میکنند، سعی کنید به صورت آهسته درون درگاه دمیده تا اگر گرد و غبار یا ذرات ریز وجود دارد، پاکسازی شود. اگر شی یا گرفتگی مشاهده کردید، به هیچ عنوان از ابزارهایی مثل سوزن سیم کارت یا موچین برای خالی کردن آن استفاده نکنید؛ زیرا احتمال آسیب دیدن آن وجود دارد.
بنابراین در صورتی که قصد بررسی تخصصی سلامت پورت شارژ را داشته یا گرفتگی درون آن مشاهده میکنید، کافی است گوشی را به مرکز تعمیر مجاز گوشی هوشمند ارسال یا به صورت حضوری به آنها مراجعه کنید تا وضعیت و خرابیهای احتمالی ارزیابی شود.
۴: قاب گوشی را بررسی کنید
در برخی از موارد، خرید قابها در سایز بزرگ مانع از وارد شدن کامل کابل شارژ به درون پورت شارژ خواهد شد. در این حالت، لبههای دور قاب امکان ورود کامل کابل شارژ را محدود کرده و بسته به شرایط، قاب یا کابل شارژ باید توسط کاربر تعویض شده تا امکان اتصال محکم و مناسب بین درگاه شارژ و کابل شارژر مجددا فراهم شود.
این مشکل در کابل های USB-C به مراتب شایعتر بوده و به همین دلیل است که توصیه ما به شما، خرید کابلهای شارژ اصلی و با برند های معتبر بوده و از سویی در تهیه قاب محافظ نیز این موضوع را باید رعایت کنید.
۵: برنامههای پسزمینه را ببندید
در زمان شارژ دستگاه، احتمال باز بودن برنامههایی که نیاز به قدرت پردازشی بالا دارند، زیاد بوده و این مسئله میتواند حتی زمانی که در حال استفاده از برنامهها نباشید، از سرعت شارژ باتری شما بکاهد. برای سرعت بیشتر شارژ، بهتر است هنگام شارژ شدن گوشی موبایل، تمام برنامههای باز را بسته و از گوشی خود استفاده نکنید.
به صورت کلی استفاده از گوشی هوشمند هنگام شارژ با توجه به شارژ و دشارژ شدن همزمان باتری، روی عمر مفید و سرعت شارژ آن تاثیر منفی دارد.
۶: راهاندازی مجدد گوشی
احتمالا با حخود فکر میکنید که این موضوع، یک شوخی است؛ اما در بسیاری از مواقع، باگ های نرمافزاری و سفتافزاری (FirmWare) باعث شده تا شارژ شدن دستگاه به کندی صورت گرفته یا حتی شارژ نشود؛ در این مواقع با ریاستارت کردن گوشی هوشمند، این مشکل برطرف خواهد شد.
توجه داشته باشید برای خاموش و روشن کردن گوشیهای هوشمند اندرویدی، باید روی کلید پاور برای مدت زمان چند ثانیه فشار داده و دو سپس با مشاهده چند گزینه میتوانید خاموش کردن یا راهاندازی مجدد اسمارتفون را انجام دهید.
در گوشیهای آیفون نیز برای ریاستارت مدلهای آیفون ۶S و SE نسل ۱ یا قدیمیتر، دکمه های Home و Power به شکل همزمان فشرده تا صفحه خاموش شده و پس از مشاهده لوگوی اپل، هر دو دکمه را رها کنید. برای ریاستارت آیفون ۷ نیز از ترکیب دکمههای کم کردن صدا و پاور به صورت همزمان استفاده کنید.
برای ریاستارت آیفونهای ۸ و نسخه های به روزتر، ابتدا دکمه افزایش صدا را به سرعت فشرده و رها کنید، سپس دکمه کاهش صدا را فشرده و رها کنید و پس از آن، فورا دکمه پاور را نگه داشته تا صفحه نمایش خاموش شده و پس از ویبره و نمایش لوگوی اپل، آن را رها کنید.
۷: گوشی را خاموش کنید!
یکی از راهکارهایی که سرعت شارژ را افزایش میدهد، خاموش کردن گوشی هوشمند است. زیرا در حالت آماده به کار نیز گوشیهای هوشمند به دنبال آنتن شبکه همراه گشته، به وایفای متصل و اطلاعات پسزمینه را بهروزرسانی کرده و حتی GPS و سیستم موقعیتیاب گوشی، به دنبال موقعیت آن و ارسال برای سرویس هایی همچون Find My شرکت اپل یا Find My Devices گوگل هستند.
بنابراین با خاموش کردن گوشی هوشمند، این فعالیتها متوقف شده و دستگاه با سرعت بیشتری شارژ میشود.
۸: خرابی باتری
باتریهای گوشیهای هوشمند دارای عمر مشخصی بوده و تعداد محدودی از چرخه شارژ شدن و تخلیه شارژ را قبل از کاهش عمر تحمل میکنند. پس از گذر از این چرخه، به اصطلاح علمی باتری گوشی دچار Capacity loss شده و حجم مفید انرژی قابل ذخیره در آن کاهش یابد. در این حالت، سرعت شارژ به دلیل برد محافظتی موجود در سر راه شارژ باتری، کاهش یافته تا اجتمال خرابی بیشتر یا حتی آتش سوزی و انفجار باتری به حداقل خود برسید.
در گوشی های سامسونگ و اپل در صورت نیاز، به کاربران هشدار تعویض باتری داده شده تا اقدام به انجام آن کنند. نشانه های ظاهری مثل باد کردن باتری و دفرمه شدن بدنه گوشی در اثر آن، می تواند نشان از فاسد شدن باتری و زمان تعویض آن داشته و باید به سرعت اقدام به تعویض باتری کنید.
توجه کنید که خرابی باتری گوشی موبایل میتواند باعث بروز مشکلات زیادی شود. شارژ نشدن فقط یکی از این مشکلات بوده و توصیه ما این است که همیشه و به صورت دورهای، وضعیت باتری گوشی هوشمند خود را بررسی کنید؛ زیرا این احتمال وجود دارد که شما نیازمند تعویض باتری بوده و توجه کنید که تعویض باتری باید توسط مراکز معتبر انجام شود.
۹: آیا گوشی خراب شده است؟
اگر هیچ یک از موارد بالا، راهکار مورد نیاز شما برای رفع مشکل عدم شارژ شدن گوشی هوشمند نبوده، باید عنوان کنیم که به احتمال بسیار زیاد، گوشی شما دچار خرابی قطعهها سخت افزاری شده که این موضوع از قطعهای ساده مانند برد درگاه تا برد شارژ و حتی در برخی از موارد برد اصلی گوشی هوشمند بوده و برای رفع مشکل باید به مراکز مجاز تعمیر گوشی هوشمند مراجعه کنید.
سخن آخر
در پاسخ به سوال دلیل شارژ نشدن گوشی موبایل چیست؟ باید عنوان کرد که شارژ نشدن گوشی موبایل میتواند دلایل زیاد و پیچیدهای داشته و همانگونه که در ابتدای مطلب عنوان شد، شارژ نشدن اسمارتفون، باعث ایجاد بدترین شرایط در زمینههای مختلف برای کاربران شود. فرض کنید شما در حال مسافرت بوده و ناگهان با مشکل ذکرشده مواجه شوید؛ این مسئله میتواند شرایط و خاطرات بدی را برای شما رقم بزند. در صورتی که شما نیز با این مشکل مواجه شدهاید، در این مقاله تلاش کردهایم تا مهمترین دلایل شارژ نشدن گوشی موبایل را به همراه راهحل آن آموزش دهیم تا شما بتوانید وضعیت دستگاه خود را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید. در حقیقت موارد احتمالی زیادی در این موضوع دخیل هستند که توجه به آنها ضروری است.
سوالات متداول
آیا شارژ نشدن گوشی موبایل میتواند به علت خرابی سوکت شارژ باشد؟ بله؛ برخی از اوقات خرابی سوکت شارژ گوشی موبایل، علت اصلی شارژ نشدن آن است.
آیا خرابی کابل شارژ میتواند مانع از شارژ شدن اسمارتفون باشد؟ بله؛ شما باید ابتدا وضعیت سلامت کابل شارژ و آداپتور را مورد بررسی قرار دهید. در صورتی که سلامت شارژر و کابل شارژ توسط کاربر تایید شود، باید به سراغ باقی راهکارهای احتمالی بروید.