چطور بفهمیم سیم کارتمان سوخته است؟
سیم کارت مهمترین قسمت یک گوشی موبایل است؛ ابزاری که به وسیله آن دسترسی به اینترنت، برقراری تماس و ارسال پیامک امکانپذیر میشود؛ بنابراین با وجود سیم کارت است که بسیاری از قابلیتهای تلفنهمراه شما فعال میشود. گوشیهای موبایل معمولاً یک یا دو اسلات سیم کارت دارند و این سیم کارتها انواع مختلف مینی، میکرو و نانو دارند و اینکه شما باید از کدام استفاده کنید وابسته به مدل و نوع گوشی موبایلتان است. معمولاً اولین فکری که پس از اختلال در تماس و پیامک به ذهنمان میرسد، سوخته شدن یا آسیبدیدن سیم کارت است. اما هر اختلالی به معنای سوختن سیم کارت نیست و حتی ممکن است که مشکل از آن نباشد اما گاهیاوقات اختلالاتی در عملکرد سیم کارت به وجود میآید که دیگر بخشهای گوشی هوشمند شما را نیز با مشکل مواجهه میکند. در این مقاله قصد داریم نحوه تشخیص سیم کارت سوخته یا معیوب را به شما آموزش دهیم. پس با دیجیلند و ادامه این مقاله همراه ما باشید.
آسیب فیزیکی
یکی از اصلیترین دلایلی که باعث اختلال در عملکرد سیم کارت شما میشود، رسیدن آسیب فیزیکی به آن است. این آسیب فیزیکی انواع مختلفی دارد و از سوختن تا خم شدن و خرد شدن را شامل میشود. برای پی بردن به این موضوع که آیا سیم کارت شما آسیب فیزیکی دیده است، ابتدا باید آن را از اسلات گوشی خود خارج کنید و سپس آن را به دقت بررسی کنید. اگر سیم کارت شما تغییری ظاهری داشت و تراشههای طلایی رنگ آن صدمه دیده بودند؛ یعنی سیم کارت شما آسیب دیده است و دلیل مشکلاتی که در عملکرد گوشی شما به وجود آمده بود کشف شده است. در چنین مواردی باید سیم کارت خود را از طریق دفاتر اپراتور مذکور، تعویض کنید و سیم کارت جدیدی را روی همان شماره تحویل بگیرید.
وجود مشکلات شبکهای
یکی از راههایی که از طریق آن میتوانید به سوختن سیم کارت خود پی ببرید، وجود مشکلات شبکهای، نداشتن آنتن و عدم امکان ارسال پیامک یا برقراری تماس است. البته این اتفاق باید به صورت دائم و مکرر پیش بیاید؛ چراکه هر اختلال جزئی و کوتاهمدتی نمیتواند به معنای سوخته بودن سیم کارت باشد. برای اینکه از این مشکل مطمئن شوید میتوانید از کسانی که با همان اپراتور شما در آن منطقه زندگی میکنند سؤال بپرسید یا با پشتیبانی اپراتور خود تماس بگیرید.
مشکل در ارسال پیام و برقراری تماس
یکی دیگر از دلایل سوخته بودن سیم کارت، قطع شدن تماسهای شما و ارسال نشدن پیامکهایتان است. البته تنها قطعی و ارسال شدن به این معنا نیست و حتی تأخیر در برقراری ارتباط نیز میتواند از نشانههای صدمه دیدن یا سوختن سیم کارت شما باشد. برای پی بردن به این موضوع باید از دوستان و اطرافیانتان که از همان اپراتور و در همان منطقه زندگی میکنند سؤال کنید و اگر این اختلال تنها برای گوشی موبایل شما بود، پس احتمالاً سیم کارت شما سوخته است و باید در اسرع وقت آن را تعویض کنید.
کیفیت بد صدا در هنگام تماس
کیفیت بد صدا در هنگام تماس میتواند از دلایل آسیب دیدن سیم کارت باشد؛ بدین شکل که در هنگام برقراری تماس صدای طرف مقابل را واضح نمیشنوید و این مشکل را در هر مکانی و در هنگام تماس با هر شخصی دارید. البته این ایراد ممکن است به بلندگو گوشی شما نیز مرتبط باشد و علتش، خرابی سختافزار گوشی موبایل شما باشد. اما اگر بلندگو گوشی موبایل خود را بررسی کردید و متوجه شدید که ایراد از آن نیست، پس حتماً این مشکل، مشکل سیم کارت شما است و باید با مراجعه به دفاتر خدماتی اپراتور مذکور سیم کارتتان را تعویض کنید.
فعال شدن حالت هواپیما
حالت هواپیما برای زمانی طراحی شده است که بخواهید ارتباطتان با شبکه را قطع کنید؛ اما همچنان بتوانید از گوشی خود و همچنین وایفای استفاده کنید. این حالت به صورت دستی فعال میشود؛ اما اگر مشاهده کردید که این حالت خودبهخود و به صورت مداوم فعال میشود، احتمالاً سیم کارت شما آسیبدیده است و بهتر با مراجعه به دفاتر خدمات اپراتور مذکور سیم کارت خود را تعویض کنید.
درخواست مکرر برای وارد کردن پین
یکی دیگر از اصلیترین نشانههای سوختن سیم کارت، اشتباه وارد کردن کد پین آن است. از آنجا که این کد برای امنیت سیم کارت کاربرد دارد، تعداد دفعاتی محدودی نیز برای درست وارد کردن کد آن دارید. این کد زمانی از شما خواسته میشود که گوشی خود را راهاندازی مجدد یا به اصطلاح بوت کرده باشید. اگر آن را درست وارد کردید و باز هم این پیام را دیدید، احتمالاً سیم کارت شما سوخته است. برای حل این مشکل ابتدا باید از درست قرار گرفتن سیم کارت در اسلات خود اطمینان حاصل کنید؛ چراکه اگر سیم کارت به خوبی قرار نگرفته باشد، از خشاب خود خارج میشود و گوشی شما فکر میکند که سیم کارت به تازگی وارد گوشی شما شده است. اما اگر از قرارگیری درست سیم کارت مطمئن شدید و باز هم با این پیام روبهرو شدید، باید به دفتر خدمات اپراتور خود مراجعه کنید؛ چراکه سیم کارت شما احتمالاً سوخته است.
پیامک خوشامدگویی شبکه
پیامک خوشامدگویی شبکه وقتی ارسال میشود که یا سیم کارت خود را فعال کرده باشید یا گوشی خود را مجدداً راهاندازی. اما اگر این پیام بهدفعات برای شما ارسال میشود باید احتمال بدهید که سیم کارت شما خراب شده است. برای اینکه متوجه شوید که آیا سیم کارت شما خراب شده است یا نه باید آن را از اسلات خود خارج کنید و در یک گوشی موبایل دیگر قرار دهید. اکنون گوشی دیگر را روشن کنید و ببینید که آیا باز هم پیامک خوشامدگویی شبکه برای شما ارسال میشود یا نه. اگر این پیامک باز هم ارسال شد؛ یعنی سیم کارت شما مشکل دارد و باید آن را در اسرع وقت تعویض کنید. اما اگر این پیامک را در گوشی دیگر دریافت نکردید، احتمالاً شیار سیم کارت آسیب دیده است و به جای تعویض آن، باید اسلات سیم کارت را درست کنید.
اختلال در عملکرد باتری
اتصال به شبکه و استفاده زیاد از اینترنت باعث زودتر تمام شدن شارژ باتری میشود. اما اگر متوجه شدید که باتری گوشی شما بسیار سریعتر از گذشته خالی میشود و مدت بیشتری نیز طول میکشد که به طور کامل شارژ شود، احتمالاً مشکل از سیم کارت شما است و پس از اطمینان حاصل کردن از این مورد، بهتر است سیم کارت خود را تعویض کنید.
بیشتر بخوانید: فهرست کدهای همراه اول که باید بدانید
عدم نمایش مخاطبین سیم کارت
اکثر سیم کارتها دارای حافظه داخلی هستند و شماره مخاطبین شما را در خود ذخیره میکنند. درنتیجه اگر نمیتوانید لیست مخاطبین خود را مشاهده کنید و از فعال بودن حالت نمایش مخاطبین سیم کارت در بخش تنظیمات گوشی نیز مطمئن شدید، احتمالاً سیم کارت شما خراب شده است و باید آن را عوض کنید.
داغ شدن گوشی
یکی دیگر از دلایلی که از طریق آن میتوانید احتمال خرابی سیم کارت خود را بررسی کنید، داغ شدن ناگهانی و بیش از حد گوشی است. البته این احتمال نیز وجود دارد که مشکل از گوشی و باتری آن باشد؛ اما اگر از سالم بودن آن مطمئن شدید پس ایراد از سیمکارت است و بهتر است هرچه سریعتر آن را عوض کنید.
شناسایی نشدن سیم کارت توسط گوشی موبایل
سیم کارت که در داخل گوشی قرار میگیرد، مدتی بعد از روشن شدن گوشی موبایل شناسایی نمیشود. با این وجود اگر گوشی شما به هیچ وجه سیم کارت شما را شناسایی نکرد بهتر است چند کار را انجام دهید تا متوجه شوید آیا مشکل از سیم کارت است یا اینکه تنها بخشی از تنظیمات دستکاری شده است. برای این کار ابتدا از فعال بودن سیم کارت خود در قسمت تنظیمات مطمئن شوید؛ چراکه در گوشیهای موبایل جدید میتوان این کار را به صورت دستی انجام داد. اما اگر سیم کارت فعال بود و باز هم شناسایی نشد، گوشی خود را چند بار روی حالت هواپیما بگذارید و دوباره برگردانید. اگر باز هم سیم کارت شناسایی نشد و به هیچ شبکهای نتوانستید متصل شوید، پس احتمالاً سیم کارت شما سوخته است و باید آن را تعویض کنید.
کوچک کردن سیم کارت به صورت دستی
سیم کارتها انواع مختلفی دارند؛ سیم کارت نانو، سیم کارت میکرو و سیم کارت مینی. هر کدام از این سیم کارتها برای گوشیهای خاصی طراحی شدهاند و برای جاگیری در اسلات آنها تغییر شکل دادهاند. ممکن است شما گوشی خود را عوض کرده باشید و اسلات گوشی جدید شما بهگونهای باشد که نتوانید همان سیم کارت را داخلش قرار دهید و ناچار باید آن را کوچکتر کنید. بسیاری از افراد این کار را خودشان و به صورت دستی انجام میدهند؛ اما باید گفت که این کار دقیق نیست و میتواند منجر به آسیب رسیدن به سیم کارت شود. در چنین مواقعی بهتر است به دفتر خدمات اپراتور خود مراجعه کنید و سیم کارت قدیمی خود را با سیم کارتی جدید که اندازه درستی دارد تعویض کنید.
خرید گوشی موبایل از دیجیلند
شما میتوانید جدیدترین گوشیهای موبایل را از سایت دیجیلند سفارش دهید و خریداری کنید. فروشگاه دیجیلند همواره تلاش کرده تا کالاهای اورجینال و اصل را با بهترین قیمت بازار در اختیار فروشندگان قرار دهد. کیفیت بالای کالاهای موجود در سایت دیجیلند در ابتدا توسط کارشناسان ما بررسی میشود و پس از اطمینان از اصل بودن کالا، در سایت و در دسترس شما قرار میگیرد. همچنین دیجیلند ضمانت محصولات خود را تضمین میکند و بر روی آنها گارانتی ارائه میدهد تا در صورت بروز هرگونه مشکل، امکان تعویض و یا حتی بازگشت پول برای شما وجود داشته باشد. همچنین شما میتوانید با پشتیبانی دیجیلند تماس بگیرید و هرگونه راهنماییهای لازم را از آنها دریافت کنید. محصولات دیجیلند در سریعترین زمان ممکن به شما تحویل داده میشود و تمام این موارد موجب میگردد تا شما خریدی آسان، مطمئن و خوبی را داشته باشید.
خرید اقساطی از دیجیلند
دیجیلند امکانی را فراهم کرده تا بدون نیاز به ضامن بتوانید کالاهای دیجیتال موردنظر خود را به صورت اقساطی خریداری کنید. گوشیهای هوشمند و انواع کالاهای دیجیتال برندهای دیگر نیز شامل این طرح میشوند و شما میتوانید این کالاها را انتخاب و سپس به صورت اقساطی تهیه کنید. پس اگر به دنبال خرید اقساطی گوشی یا هر کالای دیگری هستید به دیجیلند مراجعه کنید.