هارد SSD یا HDD، کدام برای سیستم شما بهتر است؟
اگر در پی ارتقاع سیستم خود هستید، گزینههای بسیاری برای رسیدن به این هدف وجود دارد. ولی یکی از مهمترین این گزینهها ارتقاع هارد درایو کامپیوتر است. به احتمال زیاد به هنگام ارتقاع کامپیوتر خود از اطرافیان شنیده باشید که هارد SSD سرعت کامپیوتر شما را بالاتر میبرد. در این مقاله به مقایسه هاردهای HDD و SSD میپردازیم تا مطمئن شویم کدام برای سیستم شما مناسبتر است.
هارد HDD چطور هاردی است
آن هارد معروف و سنتی که روی سیستم شما به صورت عادی از قبل نصب شده است HDD نام دارد. HDD مخفف عبارت Hard Disk Drive است. همان درایو سخت و دایره شکلی که تمامی اطلاعات شما در خود نگه میدارد.
هرچه سرعت گردش این نوع هارد بالاتر باشد، سرعت انتقال اطلاعات نیز بالاتر میرود. سرعت هارد تاثیر به سزایی روی عملکرد سیستم شما دارد. برای مثال اگر هاردی با سرعت بالا داشته باشید، نرمافزارها با سرعت بالاتری اجرا خواهند شد.
بیشتر هارد دیسکهای HDD از طریق یک درگاه SATA به مادربورد متصل میشوند. ماردبوردهای جدیدتر از تکنولوژی SATA III بهره میبرند. این تکنولوژی در بالاتر رفتن سرعت این نوع هارد بسیار تاثیر داشته است.
هارد SSD چطور هاردی است
روند جایگزینی هاردهای HDD با SSD سرعت گرفته است. کاربران، بیشتر به استفاده از این مدل هارد تمایل دارند. اگر لپ تاپ جدیدی دارید، به احتمال زیاد دارای هارد SSD است.
برخلاف هارد HDD هاردهای Solid State هیچ گونه قطعه متحرکی ندارند. در عوض از چیپستهای حافظه فلش برای ذخیره اطلاعات استفاده میکند. هرچه تعداد این چیپها بیشتر باشد، مقدار حافظه SSD نیز بیشتر میشود. این نوع هارد به دلیل نداشتن قسمتهای متحرک از مقاومت بیشتری برخوردار هستند.
هاردهای SSD مانند HDD از طریق درگاه SATA به مادربورد متصل میشوند. اتصال هارد HDD از طریق درگاه SATA یک مزیت است. زیرا هارد از این طریق میتواند تا ۱۵۰ مگابایت بر ثانیه سرعت انتقال و خواندن اطلاعات را به همراه داشته باشد.
این در حالی است که هاردهای SSD دارای سرعت به مراتب بالاتری هستند. برای اینکه بتوان از نهایت سرعت SSD ها استفاده کرد درگاه ویژهای برا ی این نوع هارد درنظر گرفته شده است. درگاه ارتباطی M2 قدرت استفاده از نهایت توان SSD ها را ایجاد ایجاد کرده است.
تفاوت قیمت هارد HDD با SSD
یکی از بزرگترین تفاوتها بین این دو نوع هارد جدا از سرعت، قیمت آنهاست. به طور معمول قیمت هاردهای SSD بیشتر از HDD است. البته این تفاوت قیمت بین SSD SATA و SSD M2 نیز دیده میشود.
اگر میخواهید برای خریدن هارد هزینه کمتری را متقبل شوید بهتر است به سراغ هاردهای HDD بروید. ولی اگر قرار است اطلاعات مهمی را در هارد ذخیره کنید، SSD ها گزینههای ایمنتری هستند.
تفاوت چشمگیر سرعت SSD
بزرگترین فرق بین HDD و SSD سرعت است. حال که دیگر برای استفاده از SSD نیازی به درگاه ارتباطی SATA نداریم و مانعی سر راه نیست، این تفاوت بیش از پیش جلوهگر شده است.
سرعت هاردهای HDD به واسطه میزان چرخش دیسک در دقیقه محاسبه میشود. واحد اندازهگیری این سرعت RPM است. ارزانترین هارد HDD دارای سرعت ۵۴۰۰ RPM و بهترین هارد HDD دارای سرعت ۷۲۰۰ RPM است که توانایی انتقال ۱۵۰ مگابایت در ثانیه را دارد.
از جایی که SSD ها دارای دیسک گردان نیستند. پس واحد اندازهگیری RPM دیگر کارایی ندارد. در این مورد درگاه اتصال به مادربورد در بالاتر رفتن سرعت تاثیر بیشتری دارد.
هاردهای SSD با درگاه SATA و محدودیتهایی که دارد، سرعت خوانش و انتقالی حدود ۶۰۰ مگابایت بر ثانیه دارد. ولی درگاههای M2 با برداشتن محدودیت SATA این مقدار را تا ۲٫۲ گیگابایت بر ثانیه بالا برده است. اگر صحبت از بهترین سرعت و عملکرد به میان آید، بی شک SSD برنده بازی است. SSD حتی مصرف برق کمتری دارد.
اگر از کامپیوترهای دسکتاپ استفاده میکنید، میتوانید از هر دو نوع هارد استفاده کنید. برای مثال سیستم عامل که به سرعت بالاتری نیاز دارد را روی یک هارد SSD کوچکتر نصب کرده و فایلهای دیگر را روی HDD قرار دهید. بدین صورت با خرید یک هارد SSD با گنجایش کمتر، هزینه کمتری پرداخت میکنید.
بیشتر بخوانید: آموزش گام به گام نصب هارد SSD در پلیاستیشن ۵!🎮