فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳

 فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳

در فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ نه تنها قرار است با برخی از بهترین پردازنده گوشی هوشمند آشنا شویم؛ بلکه نگاهی نیز به تاریخچه شرکت‌های سازنده تراشه، اجزای تشکیل دهنده هر تراشه و همچنین تفاوت میان تراشه با پردازنده خواهیم داشت.

احتمالا تاکنون بارها نام تراشه، SOC یا چیپست را شنیده‌اید؛ اما تراشه به چه معناست و چه ویژگی دارد؟ SoC مخفف عبارت System on a Chip یا به‌صورت مختصر، تراشه است. این قطعه کوچک را می‌توان مغز دستگاه نامید؛ زیرا تمامی پردازش‌های مورد نیاز گوشی هوشمند، تبلت، ساعت هوشمند یا تجهیزات مشابه توسط بخش‌های مختلف تراشه صورت می‌گیرد.

تراشه به قدری مهم است که خریداران گوشی هوشمند، نوع تراشه به کار رفته در تلفن هوشمند را همیشه مدنظر قرار می‌دهند و حتی بسیاری از کاربران نیز تراشه را مهم‌ترین بخش دستگاه می‌دانند. باید گفت چنین دیدگاهی کاملا منطقی به نظر می‌رسد؛ زیرا از اجرای برنامه‌ها و بازی‌ها تا پردازش و رندر گرفتن تصاویر ثبت شده با دوربین و حتی اتصال به اینترنت توسط بخش‌های مختلف تراشه صورت می‌گیرد.

تفاوت‌های تراشه با پردازنده؛ آیا هر دو یکی هستند؟

قبل از اینکه در مورد بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ صحبت کنیم، ابتدا می‌خواهیم کمی در مورد ماهیت تراشه بگوییم. به‌صورت کلی، تراشه را می‌توان بردی دانست که قطعاتی ازجمله پردازنده اصلی، پردازنده مرکزی، مودم، پردازنده عصبی (هوش مصنوعی) و ده‌ها قطعات دیگر را میزبانی می‌کند. درواقع پردازنده بسته به این که چه مدلی باشد یکی از قطعاتی است که روی تراشه سوار می‌شود.

با این حال در میان کاربران باب شده که به تراشه، پردازنده نیز می‌گویند. اصولا پردازنده مهم‌ترین بخش از تراشه است و کاربران نیز به خاطر پیش‌زمینه‌ای که از قطعات سخت افزاری کامپیوتر دارند به تراشه نیز پردازنده می‌گویند. هر بخشی از گوشی هوشمند به‌صورت مستقیم یا غیرمستقیم به تراشه متصل است؛ برای مثال صفحه نمایش اطلاعاتی را نمایش می‌دهد که پردازنده گرافیکی پردازش کرده است، دوربین عکاسی نیز با توجه به عملکرد پردازنده‌ها می‌تواند تصاویر یا ویدئوها را ثبت کند. از طرفی انتقال داده‌ها و اتصال به اینترنت هم توسط مودم صورت می‌گیرد.

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-اجرای هر تراشه

در تصاویر بالا می‌توانید مشاهده کنید که تراشه اسنپدراگون ۸ نسل ۲ از چه بخش‌هایی تشکیل یافته است. اصولا تمامی تراشه‌ها از چنین بخش‌هایی برخوردارند. تراشه‌ها اصولا بر اساس معماری خاصی ساخته می‌شوند. این معماری مشخص می‌کند که اطلاعات چطور خوانده شده و انتقال یابد. در حال حاضر نیز اکثر گوشی‌های هوشمند از تراشه‌ای برخوردار شده‌اند که مبتنی بر معماری شرکت ARM ساخته می‌شود.

معماری آرم چیست؟

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-برند آرم

آرم شرکتی بریتانیایی است که روی طراحی و ساخت هسته‌های مورد استفاده در پردازنده‌ها فعالیت می‌کند. این شرکت طی سال‌های گذشته، معماری ساخت تراشه را طراحی و حق استفاده از آن را به شرکت‌های سازنده قطعات نیمه‌رسانا فروخته است؛ معماری نیز که با نام آرم شناخته می‌شود. درواقع فرقی نمی‌کند چه گوشی هوشمندی را خریداری کنید، محصول مدنظر حتما از تراشه‌ای استفاده می‌کند که مبتنی بر معماری آرم ساخته شده است.

در حال حاضر بسیاری از این تراشه‌ها از هسته‌های ساخت آرم نیز استفاده می‌کنند. احتمالا بارها در زمان خواندن اخبار مقالات مرتبط با گوشی‌های هوشمند به این موضوع برخورد کرده‌اید که دستگاه مدنظر از پردازنده‌ای با هسته‌های آرم بهره می‌برد. این پردازنده‌ها که اصولا تحت سری Cortex هستند، توسط آرم تولید شده و در اختیار شرکت‌های سازنده تراشه مانند کوالکام و مدیاتک قرار گرفته‌اند.

خرید مطمئن انواع گوشی هوشمند در تنوع و رنگ‌بندی‌های مختلف از فروشگاه دی‌جی لند: قیمت روز گوشی

در حال حاضر بسیاری از سازندگان تراشه برای گجت‌های قابل حمل مانند گوشی هوشمند، ساعت هوشمند، تبلت و تجهیزات مشابه از معماری آرم و هسته‌های ساخت این شرکت استفاده می‌کنند؛ اما جالب است بدانید فرایند تولید تراشه‌ها اصولا توسط شرکت‌های دیگری صورت می‌گیرد. درواقع شرکت‌هایی مانند اپل، کوالکام، مدیاتک یا هواوی تنها مراحل طراحی تراشه مدنظرشان را به مهندسان خود می‌سپارند و وظیفه ساخت تراشه نیز اصولا به شرکت‌های شخص ثالث ازجمله TSMC و سامسونگ سپرده می‌شود.

چه اجزایی یک تراشه را تشکیل می‌دهند؟

هر تراشه دارای بخش‌های مختلف است که هر کدام وظایف گوناگونی را به عهده دارند. با گذر زمان و پیشرفت فناوری، بخش‌های جدیدی نیز به تراشه‌ها اضافه شده که برای مثال می‌توان به پردازنده عصبی اشاره کرد؛ بخشی که اصولا هوش مصنوعی را تشکیل می‌دهد.

واحد پردازش مرکزی یا CPU

همچنان می‌توان مهم‌ترین بخش تراشه را پردازنده مرکزی یا CPU نامید. این بخش درواقع مغز متفکر دستگاه است و پردازش تمامی اطلاعات توسط پردازنده مرکزی صورت می‌گیرد. پردازنده اصولا از تعدادی هسته تشکیل می‌یابد که هر یک از این هسته‌ها بر اساس فرکانس خاصی کار می‌کنند. واحد اندازه گرفتن این هسته‌ها نیز گیگاهرتز است. اصولا هر پردازنده که از هسته‌هایی با فرکانس بالاتر استفاده کند، توان پردازشی بیشتری برای تجزیه و تحلیل دستورات دارد.

واحد پردازش گرافیکی یا GPU

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-اجزای پردازنده گرافیکی

همانطور که از نام این بخش مشخص است، پردازنده گرافیکی وظیفه پردازش اطلاعات تصویری و گرافیکی را به عهده دارد. درواقع فرض کنید در حال تجربه بازی هستید، پردازنده گرافیکی وظیفه رندر گرفتن تصویر در حال نمایش را دارد و پردازنده گرافیکی نیز به اثربخشی تصمیمات شما در بازی و برقراری تعامل با محیط و فضای بازی کمک می‌کند.

دلیل اینکه پردازنده گرافیکی از پردازنده مرکزی مستقل شده است نیز کاملا منطقی به نظر می‌رسد. در حال حاضر وظایف مختلفی به پردازنده مرکزی سپرده می‌شود و تفکیک پردازش اطلاعات گرافیکی و محول شدنشان به پردازنده گرافیکی کمک می‌کند تا فشار کمتری به پردازنده گرافیکی وارد شود. در حال حاضر سه شرکت به تولید پردازنده گرافیکی برای تراشه‌های گجت‌های هوشمند مشغول هستند که می‌توان به کوالکام با پردازنده‌های سری آدرنو، آرم با پردازنده‌های سری Mali یا پردازنده‌های سری PowerVR اشاره کرد.

واحد پردازش تصویر یا ISP

تراشه‌های مدرن اصولا به واحد پردازشی مستقل برای پردازش تصاویر مجهز شده است. وظیفه اصلی این واحد، تبدیل دیتای ثبت شده توسط دوربین‌های عکاسی به تصاویری است که کاربر بتواند آن‌ها را مشاهده کند. در تراشه‌های قدیمی‌تر، وظیفه پردازش داده‌های ثبت شده توسط دوربین‌ها به CPU سپرده می‌شد؛ اما در مدل‌های به‌روز تراشه‌ها برای کاهش تعداد وظایف پردازنده مرکزی از پردازنده تصویری استفاده می‌شود.

مودم ادغام شده با تراشه

مودم‌ها کمک می‌کنند تا دستگاه امکان اتصال به شبکه جهانی وب را داشته باشد. علاوه بر آن، مودم‌ها قابلیت ارتباطات Wi-Fi و شبکه‌های ارتباطی ۳G، ۴G و ۵G را نیز در اختیار کاربران قرار می‌دهند. البته بسته به مودم مورد استفاده، امکان دارد گوشی شما قادر به اتصال به شبکه‌های ۵G نباشد. اصولا مودم‌ها روی تراشه قرار می‌گیرند و به همین علت به آن‌ها مودم‌های ادغام شده نیز گفته می‌شود؛ اما به تراشه‌هایی نیز می‌توان اشاره کرد که مودمشان به‌صورت مستقل است.

واحد پردازش عصبی یا NPU

اخیرا بخش جدیدی به تراشه‌ها اضافه شده که واحد پردازش عصبی نام دارد. این بخش درواقع هوش مصنوعی است که به لطف یادگیری عمیق، فرایندها و الگوریتم‌هایی که برای آن نوشته شده، می‌تواند رفتار کاربر را بررسی کند تا کمک شایانی به بهبود تجربه کاربر شود؛ برای مثال دستگاه می‌تواند با یادگیری نوع تعاملتان با اپلیکیشن‌های دلخواهتان به هرچه سریع‌تر بارگیری آن‌ها کمک کند و اولویت را به آن‌ها بسپارد.

باید اشاره کنیم که تراشه شامل بخش‌های مختلفی می‌شود که می‌توان به واحد پردازش سیگنال دیجیتالی اشاره کرد. البته ما به ۵ عدد از مهم‌ترین بخش‌ها اشاره کردیم که کاربران بیشتر با آن‌ها سروکار دارند.

فرایند تولید تراشه چیست؟

هر تراشه از فرایند خاصی برای تولید تراشه استفاده می‌کند. به این فرایند تولید نیز لیتوگرافی می‌گویند که درواقع به فاصله قرار گرفتن هر ترانزیستور در کنار یکدیگر اشاره دارد. هرچه رقم ذکر شده کمتر باشد تعداد ترانزیستور بیشتری روی تراشه قرار می‌گیرد. حضور میلیون‌ها تراشه به لطف لیتوگرافی پایین نیز به بیشتر شدن راندمان کاری تراشه و همچنین کمتر شدن میزان مصرف انرژی کمک شایانی می‌کند. در حال حاضر شرکت‌های مختلفی در حال تولید تراشه هستند که مدل‌های بالارده و پرچم‌دار از لیتوگرافی ۴ و ۵ نانومتری استفاده می‌کنند. مدل‌های میان‌رده نیز از لیتوگرافی ۶ و ۷ نانومتری برخوردارند؛ البته برخی از مدل‌های میان‌رده با لیتوگرافی ۵ نانومتری نیز ساخته شده‌اند.

بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ را کدام برندها تولید می‌کنند؟

در حال حاضر شرکت‌های مختلفی در حال تولید تراشه هستند. برخی از این شرکت‌ها تنها برای محصولات خودشان تراشه تولید می‌کنند و برخی دیگر نیز علاوه بر محصولات خود، سفارش تولید تراشه نیز قبول می‌کنند. البته در این بین می‌توان به کوالکام و مدیاتک اشاره کرد که تنها برای شرکت‌های دیگر تراشه می‌سازند. در حال حاضر بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ توسط شرکت‌های زیر ساخته می‌شود:

  • اپل
  • کوالکام
  • مدیاتک
  • سامسونگ

البته می‌توان به دو شرکت های‌سیلیکون و یونیساک (Unisoc)  نیز اشاره کرد که در زمینه تولید تراشه فعالیت دارند؛ اما های‌سیلیکون برای مدتی می‌شود که تولید تراشه را متوقف کرده و یونیساک نیز اصولا برای محصولات اقتصادی و میان‌رده تراشه می‌سازد.

بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ – اپل

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-تراشه سری A اپل

اپل برای مدتی می‌شود که طراحی و توسعه تراشه‌های محصولات خود را به عهده گرفته تا بتواند دست برتری نسبت به گوشی‌های اندرویدی داشته باشد. باید گفت کوپرتینویی‌ها در این زمینه عملکرد بسیار مطلوبی نیز داشته باشند. تراشه‌های سری A اپل که در گوشی‌های آیفون مورد استفاده قرار می‌گیرند بارها توانسته‌اند نسبت به تراشه‌های محصولات اندرویدی سرآمد باشند. این تراشه‌ها نیز مبتنی بر معماری آرم تولید می‌شوند و تولید انبوهشان نیز توسط شرکت TSMC صورت می‌گیرد. از آخرین تراشه‌های این سری می‌توان به تراشه A16 اشاره کرد که در سری آیفون ۱۴ مورد استفاده قرار گرفت.

خرید و مشاهده قیمت آیفون اپل از فروشگاه دی‌جی لند

بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ – کوالکام

کوالکام تراشه‌های متعددی می‌سازد. دلیل این امر نیز تنوع بازار گوشی‌های اندرویدی است. اگر نگاهی به بازار داشته باشید برای هر بودجه و هر سلیقه‌ای محصولات متعددی عرضه شده تا دست کاربران برای انتخاب گزینه مناسب باز باشد. کوالکام نیز که در حال حاضر یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تراشه برای گجت‌های هوشمند محسوب می‌شود تمام تلاش خود را کرده تا اکثر محصولات بازار گوشی‌های اندرویدی از تراشه‌های سری اسنپدراگون کوالکام قدرت بگیرند. محصولات این شرکت آمریکای بر اساس چینش زیر معرفی و به بازار عرضه می‌شوند:

سری اسنپدراگون ۸

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-تراشه سری اسنپدراگون 8

بهترین تراشه‌های کوالکام را سری اسنپدراگونه ۸ می‌توان نامید. این تراشه‌ها اصولا بالارده و پرچم‌دار هستند و در مهم‌ترین محصولات شرکت‌های سازنده گوشی هوشمند استفاده می‌شوند.

سری اسنپدراگون ۷

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-تراشه سری اسنپدراگون 7

بعد از سری اسنپدراگون ۸ می‌توان سری اسنپدراگون ۷ را محبوب‌ترین تراشه‌های کوالکام نامید. این تراشه‌ها اصولا در گوشی‌های میان‌رده تا میان‌رده پریمیوم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سری اسنپدراگون ۶

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-تراشه سری اسنپدراگون 6

مدت‌ها می‌شود از این سری دیگر خبری نیست؛ اما تراشه‌های سری اسنپدراگون ۶ اصولا سخت افزاری میان‌رده دارند.

سری اسنپدراگون ۴

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-تراشه سری اسنپدراگون 4

اگر به دنبال گوشی هوشمندی باشید که اقتصادی و مقرون به صرفه باشد به احتمال فراوان با محصولاتی برخورد خواهید کرد که از تراشه‌های سری اسنپدراگون ۴ استفاده می‌کنند. در حال حاضر مدل جدیدی نیز از این سری معرفی شده که در کنار عملکرد مناسب، بسیار کم‌مصرف نیز هست.

سری اسنپدراگون ۲

مانند سری اسنپدراگون ۶ از سری اسنپدراگون ۲ نیز مدت‌هاست خبری وجود ندارد. با این حال می‌توان گفت این سری را تراشه‌هایی تشکیل می‌دهند که سخت افزاری پایین‌رده دارند و برای محصولات اقتصادی و ارزان قیمت در نظر گرفته می‌شوند.

بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ – مدیاتک

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-تراشه سری دایمنسیتی

تا مدت‌ها مدیاتک زیر سایه کوالکام قرار داشت و نمی‌توانست تراشه‌ای بسازد که قادر به رقابت با محصولات بالارده کوالکام باشد. با این حال ارزان قیمت‌تر بودن تراشه‌های مدیاتک باعث شد تا دست برتری را حداقل در بازار تراشه‌های پایین‌رده و میان‌رده نسبت به کوالکام و سایر برندها به دست آورد. البته این موضوع با معرفی سری تراشه‌های دایمنسیتی تغییر کرد. تراشه‌های دایمنسیتی حتی در برخی مولفه‌ها توانسته‌اند از تراشه‌های سری اسنپدراگون نیز عملکرد بهتری داشته باشند. در کنار تراشه‌های توانمند سری دایمنسیتی، سری قدیمی‌تر هلیو نیز وجود دارد که اصولا برای محصولات پایین‌رده، میان‌رده و میان‌رده پریمیوم تولید می‌شوند.

خرید و مشاهده قیمت گوشی سامسونگ از فروشگاه دی‌جی لند

بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ – سامسونگ

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل 2023-تراشه سری اگزینوس سامسونگ

سامسونگ یکی از قدیمی‌ترین سازندگان تراشه برای گجت‌های هوشمند محسوب می‌شود. برند کره‌ای سال‌هاست تراشه‌های اگزینوس را تولید و در محصولات خود استفاده می‌کند. درواقع سامسونگ قادر است نه‌تنها برای گوشی‌های هوشمند پایین‌رده و میان‌رده تراشه بسازد، بلکه تراشه‌های پرچم‌دار نیز تولید کرده است. سامسونگ تا چندی پیش وظیفه تولید تراشه‌های پرچم‌دار کوالکام را نیز به عهده داشت؛ اما شرکت آمریکایی تصمیم گرفته ساخت تراشه‌های خود را به شرکت TSMC بسپارد.

بیشتر بخوانید: بهترین گوشی های موبایل در بازه های مختلف قیمتی

فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳

در ادامه قصد داریم فهرستی از بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ را در اختیارتان قرار دهیم که علاوه بر نام تراشه، نتایج بنچمارک‌های آن نیز در فهرست آمده است. در این فهرست، علاوه بر تراشه‌های ساخته شده برای گوشی‌های اندرویدی می‌توان به بهترین تراشه‌های اپل نیز برخورد کرد.

رتبه نام تراشه Antutu 9 Geekbench مدل GPU
۱ A16 Bionic
Apple
۹۴۳۲۷۰ ۱۸۷۰ / ۵۳۳۸ Apple A16 GPU
۲ Dimensity 9200 Plus
MediaTek
۱۳۵۴۹۹۱ ۱۴۹۱ / ۵۳۷۳ Immortalis-G715 MC11
۳ Snapdragon 8 Gen 2
Qualcomm
۱۲۸۰۳۱۴ ۱۴۸۰ / ۴۹۴۹ Adreno 740
۴ Dimensity 9200
MediaTek
۱۱۴۱۶۲۱ ۱۴۱۹ / ۴۹۲۹ Mali-G715 Immortalis MC11
۵ Dimensity 9000 Plus
MediaTek
۱۱۳۸۲۰۷ ۱۳۳۵ / ۴۲۹۷ Mali-G710 MC10
۶ Snapdragon 8 Plus Gen 1
Qualcomm
۱۰۵۱۲۳۲ ۱۳۰۸ / ۴۱۶۹ Adreno 730
۷ A15 Bionic
Apple
۷۹۸۵۴۹ ۱۷۲۴ / ۴۷۷۸ Apple A15 GPU
۸ Dimensity 9000
MediaTek
۹۹۹۴۱۸ ۱۲۶۹ / ۴۲۸۷ Mali-G710 MP10
۹ Snapdragon 7 Plus Gen 2
Qualcomm
۹۳۶۵۳۳ ۱۴۱۸ / ۴۱۰۸ Adreno 725
۱۰ Snapdragon 8 Gen 1
Qualcomm
۹۵۷۵۵۴ ۱۲۸۰ / ۳۸۰۶ Adreno 730
۱۱ Dimensity 8200
MediaTek
۸۳۳۳۱۸ ۹۸۵ / ۴۰۱۱ Mali-G610 MC6
۱۲ Exynos 2200
Samsung
۹۱۷۷۷۴ ۱۱۴۴ / ۳۵۲۵ Samsung Xclipse 920
۱۳ Snapdragon 888 Plus
Qualcomm
۸۲۹۳۷۶ ۱۱۵۹ / ۳۶۳۹ Adreno 660
۱۴ A14 Bionic
Apple
۷۱۹۲۱۴ ۱۵۸۳ / ۴۰۹۴ Apple GPU
۱۵ Snapdragon 888
Qualcomm
۸۰۸۷۷۲ ۱۱۲۰ / ۳۶۶۵ Adreno 660
۱۶ Tensor G2
Google
۷۸۴۴۰۵ ۱۰۵۰ / ۳۲۱۰ Mali-G710 MP7
۱۷ Dimensity 8100
MediaTek
۸۰۵۵۳۱ ۹۴۵ / ۳۸۱۸ Mali-G610 MC6
۱۸ Dimensity 8000
MediaTek
۷۶۲۳۰۸ ۸۳۴ / ۳۴۸۳ Mali-G610 MC6
۱۹ Exynos 2100
Samsung
۷۴۹۳۵۹ ۱۰۷۵ / ۳۵۸۱ Mali-G78 MP14
۲۰ Kirin 9000
HiSilicon
۷۶۱۶۳۲ ۱۰۳۹ / ۳۶۸۵ Mali-G78 MP24
۲۱ Google Tensor
Google
۷۱۲۰۲۸ ۱۰۴۳ / ۲۸۴۶ Mali-G78 MP20
۲۲ A13 Bionic
Apple
۶۲۴۱۴۳ ۱۳۲۱ / ۳۴۷۲ Apple A13 Bionic GPU
۲۳ Dimensity 1200
MediaTek
۶۷۹۶۱۷ ۹۹۸ / ۳۵۲۵ Mali-G77 MC9
۲۴ Snapdragon 870
Qualcomm
۷۰۵۵۲۹ ۹۹۹ / ۳۳۵۹ Adreno 650
۲۵ Kirin 9000E
HiSilicon
۷۲۵۵۷۵ ۱۰۶۳ / ۳۷۳۴ Mali-G78 MP22
۲۶ Exynos 1080
Samsung
۷۰۳۶۴۵ ۸۲۹ / ۲۸۹۵ Mali-G78 MP10
۲۷ Dimensity 1300
MediaTek
۶۷۵۲۰۹ ۹۳۶ / ۳۱۸۰ Mali-G77 MC9
۲۸ Dimensity 8050
MediaTek
۶۸۷۸۸۷ ۹۴۵ / ۳۱۸۳ Mali-G77 MC9
۲۹ Snapdragon 865 Plus
Qualcomm
۶۴۴۳۴۹ ۹۱۳ / ۳۴۸۳ Adreno 650
۳۰ Dimensity 1100
MediaTek
۶۶۳۲۵۸ ۷۹۲ / ۳۰۱۰ Mali-G77 MC9
۳۱ Snapdragon 865
Qualcomm
۶۵۳۴۶۲ ۹۳۱ / ۳۴۴۱ Adreno 650
۳۲ Exynos 990
Samsung
۶۲۷۵۲۸ ۹۳۰ / ۲۷۱۳ Mali-G77 MP11
۳۳ Dimensity 7200
MediaTek
۶۰۸۷۷۴ ۸۴۹ / ۲۲۸۰ Mali-G610 MC4
۳۴ Dimensity 1000 Plus
MediaTek
۵۹۸۵۹۷ ۷۸۹ / ۲۸۷۰ Mali-G77 MC9
۳۵ A12 Bionic
Apple
۵۲۵۴۴۶ ۱۱۱۱ / ۲۹۰۸ Apple A12 Bionic GPU
۳۶ Snapdragon 782G
Qualcomm
۵۹۰۰۶۳ ۷۷۳ / ۲۸۹۲ Adreno 642L
۳۷ Snapdragon 7 Gen 1
Qualcomm
۵۵۹۰۵۰ ۸۳۴ / ۳۰۷۹ Adreno 644
۳۸ Snapdragon 778G Plus
Qualcomm
۵۷۶۴۴۶ ۸۰۹ / ۲۹۶۰ Adreno 642L
۳۹ Snapdragon 860
Qualcomm
۵۶۲۸۸۳ ۷۳۴ / ۲۵۷۳ Adreno 640
۴۰ Snapdragon 855 Plus
Qualcomm
۵۵۴۷۳۰ ۷۷۷ / ۲۷۸۵ Adreno 640
۴۱ Snapdragon 780G
Qualcomm
۵۴۳۹۱۰ ۸۰۷ / ۲۹۸۱ Adreno 642
۴۲ Kirin 990 (5G)
HiSilicon
۵۷۴۸۶۷ ۷۶۱ / ۳۰۵۵ Mali-G76 MP16
۴۳ Snapdragon 855
Qualcomm
۵۱۸۸۴۰ ۷۳۶ / ۲۶۰۰ Adreno 640
۴۴ Snapdragon 778G
Qualcomm
۵۲۸۵۲۷ ۷۶۹ / ۲۸۰۹ Adreno 642L
۴۵ Snapdragon 6 Gen 1
Qualcomm
۴۹۶۱۸۱ ۷۵۰ / ۲۲۰۸ Adreno
۴۶ Dimensity 7050
MediaTek
۵۵۰۱۳۲ ۸۳۱ / ۲۲۸۷ Mali-G68 MC4
۴۷ Exynos 1380
Samsung
۵۱۳۶۰۱ ۷۸۰ / ۲۵۸۸ Mali-G68 MP5
۴۸ Dimensity 1050
MediaTek
۵۲۱۳۵۱ ۷۴۴ / ۲۱۴۱ Mali-G610 MC3
۴۹ Dimensity 920
MediaTek
۵۰۱۳۹۸ ۸۰۵ / ۲۲۷۱ Mali-G68 MC4
۵۰ Dimensity 1000
MediaTek
۴۳۷۴۴۶ ۶۷۳ / ۲۸۶۲ Mali-G77 MP9
۵۱ Kirin 990 (4G)
HiSilicon
۴۹۲۸۲۳ ۷۳۸ / ۳۰۳۱ Mali G76 MP16
۵۲ Exynos 9825
Samsung
۵۱۸۹۴۸ ۷۶۴ / ۲۳۹۲ Mali-G76 MP12
۵۳ Dimensity 1080
MediaTek
۴۹۴۵۴۷ ۸۴۰ / ۲۳۵۳ Mali-G68 MC4
۵۴ Exynos 9820
Samsung
۵۰۸۵۰۲ ۸۳۴ / ۲۲۹۵ Mali-G76 MP12
۵۵ Dimensity 900
MediaTek
۴۷۶۷۴۹ ۷۰۰ / ۲۱۳۲ Mali-G68 MC4
۵۶ Dimensity 1000L
MediaTek
۴۲۹۶۰۳ ۶۴۵ / ۲۵۰۵ Mali-G77 MC9
۵۷ Kirin 985
HiSilicon
۴۶۶۴۶۳ ۶۸۳ / ۲۵۵۷ Mali-G77 MP8
۵۸ Kirin 980
HiSilicon
۴۸۰۸۷۲ ۶۹۳ / ۲۴۶۱ Mali-G76 MP10
۵۹ Dimensity 930
MediaTek
۴۲۳۲۴۲ ۶۹۵ / ۱۹۷۶ IMG BXM-8-256
۶۰ Dimensity 820
MediaTek
۴۴۷۰۶۰ ۵۱۶ / ۲۳۹۴ Mali-G57 MC5
۶۱ Snapdragon 768G
Qualcomm
۴۴۶۴۵۹ ۶۹۸ / ۱۹۹۲ Adreno 620
۶۲ Kirin 820
HiSilicon
۴۳۰۷۳۵ ۶۳۷ / ۲۴۵۰ Mali-G57 MP6
۶۳ Dimensity 6080
MediaTek
۴۰۵۰۴۸ ۷۴۴ / ۱۹۹۰ Mali-G57 MC2
۶۴ Exynos 1280
Samsung
۴۱۳۶۴۹ ۷۳۸ / ۱۸۷۱ Mali-G68 MP4
۶۵ A11 Bionic
Apple
۳۹۸۴۹۲ ۹۱۶ / ۲۳۰۸ Apple GPU
۶۶ Snapdragon 845
Qualcomm
۳۹۸۱۴۳ ۵۰۶ / ۲۱۷۹ Adreno 630
۶۷ Snapdragon 695
Qualcomm
۳۹۴۵۴۸ ۶۹۶ / ۲۰۰۹ Adreno 619
۶۸ Exynos 980
Samsung
۳۸۶۷۹۱ ۶۹۳ / ۱۸۴۴ Mali-G76 MP5
۶۹ Snapdragon 765G
Qualcomm
۳۸۲۴۹۱ ۵۸۵ / ۱۷۹۵ Adreno 620
۷۰ Exynos 1330
Samsung
۳۶۲۴۶۸ ۷۳۸ / ۲۴۸۱ Mali G68 MP2
۷۱ Snapdragon 4 Gen 1
Qualcomm
۳۴۹۵۷۸ ۶۱۶ / ۱۸۵۰ Adreno 619
۷۲ Dimensity 810
MediaTek
۳۹۱۹۷۷ ۶۲۳ / ۱۸۹۹ Mali-G57 MC2
۷۳ Dimensity 800U
MediaTek
۳۹۰۶۷۷ ۶۱۲ / ۱۸۱۳ Mali-G57 MC3
۷۴ Snapdragon 765
Qualcomm
۳۳۷۷۴۱ ۵۹۱ / ۱۹۰۰ Adreno 620
۷۵ Exynos 9810
Samsung
۴۰۶۳۶۶ ۶۷۳ / ۲۰۰۷ Mali-G72 MP18
۷۶ Helio G99
MediaTek
۳۷۰۸۹۷ ۵۵۴ / ۱۸۱۷ Mali-G57 MC2
۷۷ Snapdragon 750G
Qualcomm
۳۸۵۳۸۹ ۶۵۳ / ۱۹۶۸ Adreno 619
۷۸ Kirin 810
HiSilicon
۳۶۵۷۲۶ ۵۹۲ / ۱۹۱۲ Mali-G52 MP6
۷۹ Dimensity 6020
MediaTek
۳۶۹۳۱۲ ۶۰۰ / ۱۷۳۴ Mali-G57 MC2
۸۰ Dimensity 800
MediaTek
۳۲۶۳۹۳ ۵۰۷ / ۱۸۷۹ Mali-G57 MC4
۸۱ Snapdragon 732G
Qualcomm
۳۴۸۵۷۵ ۵۵۹ / ۱۷۷۳ Adreno 618
۸۲ Dimensity 720
MediaTek
۳۳۱۹۵۶ ۵۲۸ / ۱۷۰۶ Mali-G57 MC3
۸۳ Exynos 880
Samsung
۳۱۷۵۵۹ ۶۵۵ / ۱۸۰۵ Mali-G76 MP5
۸۴ Dimensity 700
MediaTek
۳۳۵۶۸۰ ۵۵۹ / ۱۷۲۱ Mali-G57 MC2
۸۵ Snapdragon 690
Qualcomm
۳۴۹۹۲۲ ۶۰۵ / ۱۸۲۲ Adreno 619L
۸۶ Helio G90
MediaTek
۳۳۷۵۰۰ ۵۰۶ / ۱۶۳۲ Mali-G76 MC4
۸۷ Snapdragon 720G
Qualcomm
۳۳۷۴۹۷ ۵۶۷ / ۱۶۸۱ Adreno 618
۸۸ Snapdragon 730G
Qualcomm
۳۲۸۹۵۰ ۵۴۰ / ۱۷۱۹ Adreno 618
۸۹ Snapdragon 480
Qualcomm
۳۲۹۰۰۸ ۵۱۱ / ۱۶۵۷ Adreno 619
۹۰ Snapdragon 730
Qualcomm
۳۲۰۴۷۲ ۵۴۰ / ۱۷۶۵ Adreno 618
۹۱ Snapdragon 480 Plus
Qualcomm
۳۱۴۶۰۹ ۵۴۰ / ۱۶۵۰ Adreno 619
۹۲ Helio G96
MediaTek
۳۳۲۴۶۳ ۵۴۰ / ۱۸۸۰ Mali-G57 MC2
۹۳ Helio G95
MediaTek
۳۴۹۲۴۳ ۵۱۲ / ۱۶۰۱ Mali-G76 3EEMC4
۹۴ Helio G90T
MediaTek
۳۲۸۹۴۹ ۴۹۱ / ۱۶۱۲ Mali-G76 MC4
۹۵ Snapdragon 835
Qualcomm
۳۱۰۷۹۳ ۳۸۶ / ۱۷۱۴ Adreno 540
۹۶ Snapdragon 685
Qualcomm
۲۷۹۳۱۶ ۳۷۲ / ۱۵۹۶ Adreno 610
۹۷ Snapdragon 680
Qualcomm
۲۶۸۷۲۱ ۳۷۲ / ۱۵۵۰ Adreno 610
۹۸ A10 Fusion
Apple
۲۹۹۳۳۸ ۷۶۹ / ۱۴۰۸ PowerVR GT7600
۹۹ Exynos 8895
Samsung
۲۸۵۹۵۸ ۳۷۹ / ۱۵۵۴ Mali-G71 MP20
۱۰۰ Snapdragon 712
Qualcomm
۲۸۶۰۸۰ ۳۹۸ / ۱۵۰۵ Adreno 616
۱۰۱ Kirin 970
HiSilicon
۲۸۹۵۸۴ ۳۸۵ / ۱۳۶۳ Mali-G72 MP12
۱۰۲ Snapdragon 678
Qualcomm
۲۷۸۰۲۷ ۵۳۰ / ۱۵۴۰ Adreno 612
۱۰۳ Snapdragon 710
Qualcomm
۲۵۵۱۰۹ ۳۸۷ / ۱۴۴۱ Adreno 616
۱۰۴ Helio P90
MediaTek
۲۵۴۷۹۲ ۳۹۱ / ۱۴۷۳ PowerVR GM9446
۱۰۵ Helio G88
MediaTek
۲۴۵۹۰۳ ۳۶۳ / ۱۲۶۳ Mali-G52 MC2
۱۰۶ Tiger T618
Unisoc
۲۵۰۸۸۹ ۳۹۱ / ۱۳۳۳ Mali-G52 MP2
۱۰۷ Snapdragon 675
Qualcomm
۲۵۷۹۳۸ ۴۱۷ / ۱۳۸۲ Adreno 612
۱۰۸ Helio G85
MediaTek
۲۳۶۲۱۴ ۳۵۵ / ۱۲۵۸ Mali-G52 MP2
۱۰۹ Helio P95
MediaTek
۲۲۴۹۷۸ ۴۰۷ / ۱۴۹۸ PowerVR GM9446
۱۱۰ Exynos 9611
Samsung
۲۳۰۱۷۹ ۳۲۳ / ۱۲۰۵ Mali-G72 MP3
۱۱۱ Snapdragon 820
Qualcomm
۲۴۰۹۳۴ ۳۱۷ / ۷۹۶ Adreno 530
۱۱۲ Kirin 960
HiSilicon
۲۵۴۲۳۳ ۳۷۹ / ۱۵۸۵ Mali-G71 MP8
۱۱۳ Snapdragon 670
Qualcomm
۲۱۵۰۰۹ ۳۴۳ / ۱۳۱۴ Adreno 615
۱۱۴ Helio G80
MediaTek
۲۲۱۲۷۳ ۳۴۸ / ۱۲۹۵ Mali-G52 MP2
۱۱۵ Apple A9
Apple
۲۲۷۲۹۲ ۵۳۰ / ۹۶۲ PowerVR GT7600
۱۱۶ Exynos 9609
Samsung
۲۱۱۴۶۳ ۳۲۹ / ۱۲۴۳ Mali-G72 MP3
۱۱۷ Snapdragon 821
Qualcomm
۲۳۴۱۹۴ ۳۳۹ / ۷۴۵ Adreno 530
۱۱۸ Tiger T616
Unisoc
۲۳۰۰۶۸ ۳۷۹ / ۱۳۸۳ Mali-G57 MP1
۱۱۹ Tiger T700
Unisoc
۲۰۹۷۶۸ ۳۴۸ / ۱۲۸۲ Mali-G52 MC2
۱۲۰ Snapdragon 662
Qualcomm
۲۰۳۵۷۲ ۳۱۳ / ۱۳۹۵ Adreno 610
۱۲۱ Helio G70
MediaTek
۲۰۵۵۶۳ ۳۹۱ / ۱۲۹۷ Mali-G52 2EEMC2
۱۲۲ Snapdragon 665
Qualcomm
۱۹۵۹۲۲ ۳۱۳ / ۱۳۴۳ Adreno 610
۱۲۳ Exynos 9610
Samsung
۲۰۶۴۶۴ ۳۴۰ / ۱۱۳۸ Mali-G72 MP3
۱۲۴ Tiger T612
Unisoc
۲۰۹۰۵۲ ۳۴۴ / ۱۳۱۴ Mali-G57 MP1
۱۲۵ Kirin 710A
HiSilicon
۱۹۶۷۳۶ ۳۱۷ / ۱۱۴۵ Mali-G51 MP4
۱۲۶ Kirin 710F
HiSilicon
۲۰۷۲۵۲ ۳۲۳ / ۱۳۳۷ Mali-G51 MP4
۱۲۷ Helio P65
MediaTek
۱۹۶۴۱۱ ۳۵۲ / ۱۲۷۰ Mali-G52 MC2
۱۲۸ Helio P60
MediaTek
۲۰۵۶۶۷ ۲۶۹ / ۱۱۱۴ Mali-G72 MP3
۱۲۹ Helio P70
MediaTek
۲۰۰۵۶۷ ۲۹۸ / ۱۳۸۸ Mali-G72 MP3
۱۳۰ Kirin 710
HiSilicon
۱۹۳۵۳۷ ۳۲۷ / ۱۲۶۸ Mali-G51 MP4
۱۳۱ Exynos 8890
Samsung
۲۰۹۹۷۸ ۳۶۶ / ۱۳۰۸ Mali-T880 MP12
۱۳۲ Exynos 850
Samsung
۱۴۵۴۳۲ ۱۶۰ / ۹۳۹ Mali-G52 MP1
۱۳۳ Snapdragon 660
Qualcomm
۲۰۲۳۳۸ ۳۳۲ / ۱۳۱۱ Adreno 512
۱۳۴ Unisoc T606
Unisoc
۱۷۸۹۶۰ ۳۱۱ / ۱۱۶۸ Mali-G57 MP1
۱۳۵ Tiger T610
Unisoc
۱۹۱۸۴۸ ۳۴۸ / ۱۳۲۱ Mali-G52 MP2
۱۳۶ Snapdragon 460
Qualcomm
۱۶۵۲۵۸ ۲۵۴ / ۱۱۵۱ Adreno 610
۱۳۷ Exynos 7904
Samsung
۱۷۱۸۱۲ ۲۷۰ / ۱۰۰۲ Mali-G71 MP2
۱۳۸ Helio G37
MediaTek
۱۱۴۲۴۱ ۱۷۷ / ۹۳۹ PowerVR GE8320
۱۳۹ Helio G35
MediaTek
۱۱۳۵۱۲ ۱۷۴ / ۹۶۶ PowerVR GE8320
۱۴۰ Helio G36
MediaTek
۱۰۱۸۰۳ ۱۷۴ / ۷۱۹ PowerVR GE8320
۱۴۱ Exynos 7420
Samsung
۱۶۶۴۹۰ ۲۵۸ / ۸۷۱ Mali-T760 MP8
۱۴۲ Snapdragon 636
Qualcomm
۱۷۳۱۵۶ ۲۷۳ / ۱۱۲۰ Adreno 509
۱۴۳ Helio P35
MediaTek
۱۱۴۷۳۱ ۱۶۹ / ۹۶۳ PowerVR GE8320
۱۴۴ Snapdragon 632
Qualcomm
۱۴۴۵۵۴ ۲۶۱ / ۱۰۳۹ Adreno 506
۱۴۵ Kirin 950
HiSilicon
۱۳۴۹۹۶ ۳۳۹ / ۱۲۷۲ Mali-T880 MP4
۱۴۶ Helio A25
MediaTek
۱۱۳۹۸۸ ۱۳۷ / ۷۵۶ PowerVR GE8320
۱۴۷ Helio G25
MediaTek
۹۳۱۶۲ ۱۳۴ / ۴۶۸ PowerVR GE8320
۱۴۸ Exynos 7885
Samsung
۱۵۴۲۲۷ ۳۱۷ / ۱۰۳۱ Mali-G71 MP2
۱۴۹ Snapdragon 439
Qualcomm
۱۱۰۱۴۲ ۱۷۵ / ۸۰۲ Adreno 505
۱۵۰ Snapdragon 630
Qualcomm
۱۲۹۹۹۴ ۱۷۴ / ۹۸۰ Adreno 508

سخن آخر

در فهرست بهترین تراشه گوشی موبایل ۲۰۲۳ می‌توانید آماری از بهترین و جدیدترین تراشه‌ها با یکدیگر را داشته باشید و همچنین به مقایسه نتایج آن‌ها در بنچمارک‌های مطرح با یکدیگر بپردازید. در حال حاضر تراشه اپل A16 جایگاه نخست را به خود اختصاص داده است که البته اگر نگاهی به عملکرد آن داشته باشیم چندان هم اتفاق عجیبی نیست. اپل به راحتی توانسته دست برتری نسبت به شرکت‌های دیگر داشته باشد؛ اما سوال اینجاست که چنین اتفاقی تا چه زمانی ادامه دارد و آیا اپل در نسل جدید تراشه‌ها باز هم می‌تواند نسبت به رقبای خود بهتر عمل کند؟

یاشار فتحعلی زاده

https://techshot.org

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *