«اوپنهایمر»؛ هرآن چیزی که باید قبل از تماشای آخرین فیلم نولان بدانید

 «اوپنهایمر»؛ هرآن چیزی که باید قبل از تماشای آخرین فیلم نولان بدانید

می‌خواهیم در این مقاله جذاب به بررسی آخرین اخبار و اتفاقات پیرامون فیلم اوپنهایمر (oppenheimer) به کارگردانی کریستوفر نولان بپردازیم و با داستان، بازیگران و عوامل ساخت فیلم اوپن هایمر بیشتر آشنا شویم. همراه با ما باشید تا نگاهی به حقایق جذاب و حواشی فیلم جدید کریستوفر نولان داشته باشیم.

کریستوفر نولان دیگر نیازی به معرفی ندارد. فیلم‌ساز ۵۲ساله بریتانیایی که ایده‌های بلندپروازانه خود را به سینما آورد و هنر را با بلاک‌باسترها تلفیق کرد. کارگردانی که با پیچیدگی‌های روایی هر فیلمش مخاطبانش را به وجد می‌آورد و مرزهای تکنیک‌های سینمایی را در می‌نوردد. نولان حالا و پس از ساخت یازده فیلم بلند، طرفدارانی عاشق‌تر از همیشه و مخالفانی سرسخت‌تر از هر زمان دیگری دارد. اما مثل اینکه جاه‌طلبی‌های خالق ممنتو و اینسپشن تمامی ندارد و او در جدیدترین فیلم خود به سراغ یک اثر بیوگرافی رفته. داستان چگونگی خلق بمب اتم و روایت زندگی جی رابرت اوپنهایمر.دانشمندی که به گفته خودش تبدیل به «مرگ» شد. تنها چند روز تا اکران جهانی اوپنهایمر باقی‌مانده است و بیاید در این زمان باقی‌مانده، همهٔ اطلاعاتی که تا به امروز از این اثر داریم و هر آن چیزی که باید قبل از تماشای آن بدانید را با یکدیگر مرور کنیم تا با آمادگی کامل، به پیشواز یکی از مهم‌ترین فیلم‌های سال برویم. پس با دیجی‌لند و ادامهٔ این مقاله همراه باشید.

خرید انواع تلویزیون با بهترین قیمت از فروشگاه دی‌جی لند

 

اوپنهایمر کیست؟

بررسی اخبار فیلم اوپنهایمر-شخصیت واقعی اوپنهایمر

بهتر است قبل از هرچیز دیگری به سراغ معرفی شخصیتی برویم که فیلم درباره او ساخته شده است. جی رابرت اوپنهایمر دانشمند فیزیک نظری و استاد دانشگاه برکلی کالیفرنیا بود. در جریان جنگ‌جهانی دوم، پروژه‌ای محرمانه زیر نظر ارتش آمریکا به نام «منهتن» شکل گرفت و اوپنهایمر به‌عنوان رهبر این پروژه انتخاب شد. هدف از این پروژه، ساخت بمب اتمی و استفاده از آن در جهت پایان دادن به جنگ بود. پروژه منهتن در سال ۱۹۳۹ کلید خورد و ۶ سال به طول انجامید. در جریان این مدت، ۱۳۰ هزار نفر بر روی آن کار کردند و ۲ میلیارد دلار بودجه (معادل ۲۳ میلیارد دلار فعلی) صرف آن شد. سرانجام در تاریخ ۱۶ جولای ۱۹۴۵، اولین آزمایش بمب اتمی در نیومکزیکو آمریکا و زیر نظر اوپنهایمر انجام شد. تنها یک ماه بعد و در تاریخ ۶ آگوست ۱۹۴۵، ناکازاکی و هیروشیما مورد حمله اتمی قرار گرفتند و در جریان آن، بین ۱۲۹ تا ۲۲۶ هزار نفر کشته شدند. می‌گویند اوپنهایمر در لحظهٔ انفجار اولین بمب اتمی در نیومکزیکو، شعری از بهگود گیتا نقل می‌کند؛ شعری با این مضمون که «من خود مرگ شده‌ام؛ ویران‌گر دنیاها».

عوامل فیلم اوپنهایمر

کریستوفر نولان-کارگردان فیلم اوپنهایمر

کریستوفر نولان علاوه‌بر نشستن بر صندلی کارگردانی اوپنهایمر، وظیفه تهیه‌کنندگی و نویسندگی فیلم را نیز انجام داده است. همچنین به‌مانند دو اثر قبلی این کارگردان، هویته ون هویتما مدیر فیلم‌برداری فیلم است و پشت دوربین آیمکس آن قرار گرفته است. متأسفانه در این فیلم نیز خبری از هانس زیمر نیست و وظیفه ساخت موسیقی اوپنهایمر برعهدهٔ لودوینگ گورنسون سوئدی است. لودوینگ پیش از این موسیقی فیلم «تنت» را برای نولان ساخته بود که مورد تحسین بسیاری نیز واقع شده بود. تدوین این فیلم نیز توسط جنیفر لیم انجام شده که پیش‌تر کار تدوین آخرین فیلم نولان، یعنی «تنت» را انجام داده بود. کار تولید و انتشار فیلم هم توسط کمپانی یونیورسال انجام می‌شود و این به‌معنای قطع همکاری نولان و برادران وارنر پس از ۲۱ سال است.

بازیگران فیلم اوپنهایمر

بازیگران فیلم اوپنهایمر

«اوپنهایمر» یکی از پرستاره‌ترین فیلم‌هایی است که نولان تا به حال کارگردانی آن را برعهده داشته است و بازیگران توانمند و مشهور زیادی در آن ایفای نقش می‌کنند. کیلین مورفی که پیش از این بارها و در سه‌گانه شوالیه تاریکی، اینسپشن و دانکرک با نولان همکاری کرده بود، در اینجا عهده‌دار مهم‌ترین و اصلی‌ترین نقش فیلم، یعنی شخص رابرت اوپنهایمر است. در کنار کیلین مورفی، امیلی بلانت در نقش کیتی اوپنهایمر، همسر رابرت بازی می‌کند. مت دیمون (در نقش لسلی گرووز)، رابرت دانی جونیور (در نقش لوئیس اِستراس) و فلورنس پیو (در نقش جین تات‌لاک) نیز از بازیگران مهم آخرین ساختهٔ نولان هستند. گری اولدمن (که پیش‌تر در سه‌گانه شوالیه تاریکی و در نقش کمیسر گوردون ظاهر شده بود)، رامی مالک، بنی سفدی، دین دی‎هان، جک کواید (بازیگر سریال The Boys)، کنت برانا، کیسی افلک، جیسون کلارک، متیو مودین و الکس وولف، از دیگر بازیگرانی هستند که در فیلم اوپنهایمر ایفای نقش می‌کنند.

بیشتر بخوانید: نقد و بررسی سریال The Last of Us، هرآنچه که باید از “سریال آخرین بازمانده” بدانید!

حقایق فیلم اوپنهایمر

بازیگر اصلی فیلم اوپنهایمر-کیلین مورفی

حال که عوامل و بازیگران فیلم را به‌طور کامل شناختید و با واقعه تاریخی که فیلم قصد روایت آن را دارد آشنا شدید، بهتر است به سراغ بازگو کردن حقایق و نکات جالبی در مورد این فیلم برویم که احتمالاً از آن‌ها بی‌خبر هستید.
• «اوپنهایمر»، اولین فیلم نولان پس از فیلم «بی‌خوابی» است که درجه سنی بزرگسال را دریافت کرده. در واقع پس از شروع همکاری این فیلمساز بریتانیایی با استودیو‌های بزرگ و در رأس آن‌ها برادران وارنر، دیگر خبری از فیلم‌هایی با درجه سنی R نبود. به بیان دیگر برچسب بزرگسال فیلم اتفاق خوشایندی است؛ چراکه نشان از فیلم مخوف و تاریکی دارد که به‌هیچ‌وجه قرار نیست خود را سانسور کند.
• «اوپنهایمر» طولانی‌ترین فیلمی است که نولان در طول ۲۵ سال فعالیت حرفه‌ای خود، آن را کارگردانی کرده است. مدت زمان جدیدترین ساخته او، ۳ ساعت خواهد بود. همین موضوع باعث شده که طول نوار IMAX فیلم ۱۷٫۷ کیلومتر باشد و وزن آن به ۲۷۲ کیلوگرم برسد!
• اگر از طرفدارن و دنبال‌کنندگان کریستوفر نولان باشید، می‌دانید که او به‌هیچ‌وجه علاقه‌ای به استفاده از CGI و جلوه‌های ویژه کامپیوتری ندارد. این موضوع در فیلم قبلی او یعنی «تنت» به اوج خود رسید و این کارگردان برای ساخت یک سکانس خاص، یک هواپیمای بوئینگ را منفجر کرد! نولان اما در فیلم جدید خود پا را فراتر گذاشته و آزمایش ترینیتی (اولین آزمایش انفجار بمب اتم در نیومکزیکو) را بدون CGI و با استفاده از انفجارهای واقعی بازسازی کرده است!
• فیلمنامه‌ای که نولان برای آخرین ساخته خود نوشته، بازه‌‌ای ۴۵ساله را پوشش می‌دهد و به‌نظر می‌رسد که فیلم بیشتر بر روی شخصیت اوپنهایمر، و تأثیری که این اختراع او، بر کشتار مردم بی‌گناه گذاشته است می‌پردازد. چراکه در واقعیت نیز، اوپنهایمر پس از این اتفاق، به افسردگی شدیدی دچار شد و تا آخر عمر خود نیز، نتوانست از زیر سایه آن بیرون بیاید؛ بنابراین قرار است با فیلمی روبه‌رو باشیم که به‌جای حماسه‌سازی از این اتفاق، به سراغ جنبه‌های تاریک آن می‌رود.
• فیلم‌های نولان همیشه کیفیت قابلی داشته‌اند و به‌راحتی از پس سرگرم کردن و راضی کردن تماشاگران خود برآمده‌اند. اما «تنت» به‌عنوان آخرین ساخته نولان قبل از اوپنهایمر، انتقادهای شدیدی را به کارگردان بریتانیایی وارد کرد و بسیاری از پیچیدگی زیاد و غیرضروری آن، انتقاد کردند. هجمه‌هایی زیادی که علیه او شکل گرفت، موجب شد که نولان از قله‌ای که در آن حضور داشت، قدری به پایین بغلتد. در همین راستا، «اوپنهایمر» فیلم بسیار مهمی در کارنامه کاری پربار او محسوب می‌شود و نولان قصد دارد که با این اثر خود، بار دیگر اثبات کند که چه قصه‌گوی ماهری است. برای یافتن پاسخ این سوال که آیا او در این امر موفق می‌شود یا نه باید تا ۲۱ جولای و اکران فیلم صبر کنیم.

بیشتر بخوانید: بهترین فیلم های آخرالزمانی

سخن آخر

ما در این مقاله سعی کردیم تمام اطلاعاتی که نیاز دارید تا پیش از تماشای اوپنهایمر بدانید را، در قالب یک مقالهٔ واحد برای شما گردآوری کنیم. حالا اما نوبت شماست که نظر خود در رابطه با یکی از مهم‌ترین فیلم‌های سال را با ما به اشتراک بگذارید. به نظر شما آیا اوپنهایمر موفق می‌شود که نولان را دوباره به اوج برگرداند یا به یک نقطه تاریک در کارنامه فیلم‌سازی او تبدیل خواهد شد؟

علیرضا فاتح دلجویی

مطالب مرتبط

7 دیدگاه ها

  • نگفتنی ها زیاده ولی باید میگفتی که دانشجوی j Thomson بوده کسی که جایزه نوبل کشف الکترون رو داره

    • حق با شماست. ممنون بابت این نکته.

  • اتحاماتی که بهش زدن رو نگفتی بخاطر جلوگیری از ساخت بمب هیدروژنی

  • قطعا اوج
    فیلماشو خیلی دوست دارم

  • فیلم های نولان تلفیقی از ایهام , تعلیق ،هیجان و تخلیات علمی است. فیلم تنت واقعا بیش از حد پیچیده و گنگ از آب در آمد.اما فیلم جدید ایشان که بیوگرافی است به احتمال زیاد داستان سر راستی خواهد داشت .

  • امیدوارم مثل بقیه فیلم های نولان فیلم جذابی باشه..

    • تمام سعی مون رو کردیم

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *