کیس گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟

 کیس گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟

یکی از پرتکرارترین سوالات در میان گیمرها این است که کیس گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟ فارغ از از اینکه چه میزان زمان از عرضه یک کنسول گذشته باشد، گیمرها همیشه با دوراهی انتخاب بین کنسول و کامپیوتر برای تجربه بازی‌های مورد علاقه خود مواجه خواهند شد. پاسخ به این سوال به هیچ عنوان ساده نبوده و باید فاکتورهای مختلف و بسیار مهمی را در زمان تصمیم گیری دخیل کرد. به همین خاطر در ادامه با تقسیم کردن این فاکتورها به بخش‌های مختلف تلاش می‌کنیم تا به این سوال پاسخ دهیم که کیس گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟ با قیمت کنسول بازی و هزینه‌های مورد نیاز برای خرید کیس گیمینگ به نظرتان انتخاب کدامیک بهتر است؟

مقایسه کنسول و کیس گیمینگ از نظر هزینه اولیه

برای پاسخ به این سوال که کیس گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟ از مقایسه کنسول و کیس گیمینگ از نظر هزینه اولیه آغاز می‌کنیم. در زمان نگارش این مقاله، کنسول پلی استیشن ۵ در بازار ایران قیمتی در حدود ۲۳ تا ۲۶ میلیون تومان دارد. این رنج قیمت مربوط به دو مدل اولیه دیجیتالی و دیسک خور کنسول بوده و قیمت نسخه اسلیم آن را شامل نمی‌شود. در سوی مقابل و دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و اس به ترتیب قیمتی در حدود ۲۴ تا ۲۶ میلیون و ۱۳ تا ۱۵ میلیون دارند.

قبل از مقایسه ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن ۵ با کیس گیمینگ باید سراغ ایکس باکس سری اس برویم. با توجه به موجودی و قیمت قطعات کامپیوتر در بازار، به هیچ عنوان امکان خرید کامپیوتری با توان خروجی مشابه در رنج قیمت ایکس باکس سری اس وجود ندارد. از این رو اگر بودجه محدودی دارید، بهتر است تا نسبت به خرید کنسول ایکس باکس سری اس به همراه اشتراک گیم پس اقدام کنید.

مقایسه کنسول و کیس گیمینگ از نظر هزینه اولیه

با این حال اگر قصد صرف هزینه‌ای مشابه کنسول‌های نسل نهمی برای خرید کیس گیمینگ دارید، اوضاع مقداری بهتر خواهد بود. نکته مهم در این مقایسه این است که معیار ما برای این بخش، قیمت قطعات کامپیوتر در بازار ایران بوده و قیمت دلاری آنها برای ما کاربردی ندارد. با احتساب این مورد، در حال حاضر با حدود ۲۶ میلیون تومان هزینه امکان خرید یک کیس گیمینگ با پردازنده i3 نسل دوازدهم و کارت گرافیک RTX 3050 برای شما وجود دارد.

اگر کمی به جست و جو در مورد بنچمارک و نحوه عملکرد ترکیب این پردازنده و کارت گرافیک بپردازیم، نتیجه عملکرد قابل قبول این ترکیب برای اجرای بازی‌ها در رزولوشن ۱۰۸۰p خواهد بود. پس صرف هزینه یکسان برای خرید کیس گیمینگ، عملکرد یکسانی با کنسول‌های بازی را به همراه نخواهد داشت.

به طور خلاصه می‌توان گفت که اگر قصد تجربه بازی‌های روز در رزولوشن ۴K با نرخ ۳۰ تا ۶۰ فریم بر ثانیه را دارید، خرید کنسول هزینه کمتری را در مقایسه با کیس گیمینگ برای شما به همراه خواهد داشت. با این حال، هزینه بیشتر برای شما فواید مختلفی را نیز شامل خواهد شد که در ادامه مقاله به مهم‌ترین آنها اشاره خواهیم کرد.

قبل از رفتن به بخش بعدی مقایسه باید به یک نکته مهم در بخش هزینه اولیه اشاره کنیم. از آنجا که هم کیس گیمینگ و هم کنسول بازی برای خروجی تصویر خود نیاز به صفحه نمایش جداگانه دارند، این هزینه را در مقایسه آنها در نظر گرفته نشده است.

مقایسه کنسول و کیس گیمینگ از نظر هزینه‌های پس از خرید

دومین مورد مهم در زمان پاسخ به این سوال که کیس گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟ مربوط به هزینه‌های پس از خرید هر یک از آنها است. برتری در این بخش با میزان قابل توجهی از آن کیس گیمینگ است. برای تجربه بازی‌های مختلف به صورت آنلاین روی کنسول‌ها باید اشتراک ماهانه یا سالانه خریداری کنید. در سوی مقابل خبری از چنین اشتراک‌هایی روی رایانه‌های شخصی نیست.

مقایسه کنسول و کیس گیمینگ از نظر هزینه‌های پس از خرید 

یکی دیگر از برتری‌های کیس گیمینگ در این زمینه، مربوط به قیمت بازی‌ها است. به لطف وجود استیم، اپیک گیمز و کلاینت‌های مشابه، همواره به خیل عظیمی از بازی‌ها دسترسی خواهید داشت. همچنین بازی‌ها در این فروشگاه‌ها در مواقعی مانند سال نو میلادی و تخفیفات تابستانی برچسب قیمتی کمتری نسبت به کنسول‌ها خواهند داشت.

مقایسه کنسول و کیس گیمینگ از بازی‌های در دسترس

یکی دیگر از برتری‌های کیس گیمینگ نسبت به کنسول بازی، تعداد بازی‌های موجود روی این پلتفرم و تنوع بسیار بالای این بازی‌هاست. در گذشته مهم‌ترین دلیل خرید کنسول‌های بازی، عناوین انحصاری آنها بود. موردی که این روزها دیگر چندان برتری بزرگی محسوب نمی‌شود.

مایکروسافت از سال ۲۰۱۵ و با بازی Gears of War: Ultimate Edition اقدام به عرضه همزمان انحصاری‌های خود برای ویندوز کرده و حتی اشتراک گیم پس نیز برای گیمرهای این سیستم عامل در دسترس است. سونی نیز از ابتدای نسل نهم رفته رفته بازی‌های انحصاری بزرگی مانند اسپایدرمن ۱ و God of War 2018 را برای رایانه‌های شخصی پورت و عرضه کرده است. انتظار می‌رود این رویکرد با همین روند به پیشروی خود ادامه داده و فاصله میان عرضه انحصاری‌های سونی برای پلی استیشن و رایانه‌های شخصی رفته رفته کاهش یابد.

جدا از در دسترس بودن بازی‌های ایکس باکس و پلی استیشن، تعداد زیادی بازی محبوب مانند ولورنت در انحصار رایانه‌های شخصی است. همچنین تجربه برخی بازی‌ها مانند آثار سبک استراتژی نیز تجربه بسیار بهتری را در رایانه‌های شخصی نسبت به کنسول به شما ارائه خواهند کرد.

مقایسه کنسول و کیس گیمینگ از بازی‌های در دسترس

در مجموع می‌توان گفت که کیس گیمینگ در این بخش با اختلاف کنسول‌های بازی را کنار خواهد زد. اگر به تجربه خیل وسیعی از عناوین جذاب علاقه دارید و می‌خواهید در طول زمان با هزینه کمتری به این کار بپردازید، خرید کیس گیمینگ انتخاب بهتری برای شما خواهد بود.

مقایسه تجربه استفاده از کنسول و کیس گیمینگ در طول زمان

آخرین بخش از مقایسه کیس گیمینگ و کنسول بازی به تجربه استفاده از هر کدام از این پلتفرم‌ها در طول زمان اختصاص یافته است. کارکرد اصلی کنسول بازی همانطور که از نام آن پیداست، تجربه بازی‌های مختلف است. در سوی مقابل یک کیس گیمینگ به لطف پردازنده و کارت گرافیک قدرتمند خود از پس انجام کارهای بسیاری در کنار اجرای بازی‌ها بر خواهد آمد.

مقایسه تجربه استفاده از کنسول و کیس گیمینگ در طول زمان

پردازنده و کارت گرافیکی که از توان کافی برای اجرای بازی‌های جدید برخوردار باشند، در فعالیت‌های مانند تولید محتوای حرفه‌ای نیز بسیار توانمند ظاهر خواهند شد و می‌توانند در کنار سرگرمی، ابزار کار شما نیز باشند. همچنین ارتقا قطعات در کیس گیمینگ به سادگی امکان پذیر بوده و با گذشت زمان می‌توانید نسبت به بهبود هر یک از قطعات کیس گیمینگ خود اقدام کنید.

بیشتر بخوانید: لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول بازی؟

سخن آخر

تا اینجا تلاش خود را برای پاسخ به یک سوال مهم یعنی کیس گیمینگ بخریم یا کنسول بازی انجام دادیم. در مجموع می‌توان گفت که مزیت اصلی خرید کنسول بازی نسبت به کیس گیمینگ، هزینه اولیه پایین‌تر آن به خصوص با در نظر گرفتن قدرت پردازشی آنهاست. در سوی مقابل خرید کیس گیمینگ نیازمند هزینه اولیه بیشتری بوده و همین مورد با توجه به قیمت قطعات کامپیوتر در ایران، می‌تواند مانع بزرگی برای بسیاری از افراد باشد. با این وجود این هزینه اولیه به شما امکان استفاده از کیس گیمینگ برای مقاصد دیگر را نیز فراهم کرده است. همچنین هزینه خرید بازی‌ها برای شما کاهش پیدا کرده و مزایایی مانند امکان ارتقای ساده را برای شما فراهم خواهد کرد. در انتها شما نیز می‌توانید نظرات خود را حول محور دلایل خرید کیس گیمینگ یا کنسول بازی با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وب‌سایت دی‌جی لند به اشتراک بگذارید.

آرمین باقری

مطالب مرتبط

8 دیدگاه ها

  • دوستان الان با کمترین هزینه مثلا ۱۲ یا ۱۳ میلیون پی سی بخریم بهتره یا کنسول

  • دوستان اگر میخواین اورجینال بازی کنین و پی سی و کنسول فرقی نمیکنه بازیرو میخرین و تا بودجه۳۰ میلیون هزینه میکنین کنسول ایکس باکس سری ایکس خیلی خوبه و قوی هم هست ولی اگر دنبال بازی هکی و ماد و اینا هستین فقط پی سی چون بازی پول نمیخواد(کرک)بعد هر کاری میخواین باهاش میکین ولی برای پی سی باید یه چیزی تو فکرتون باشه مثلا الان که سال ۲۰۲۴ هست احتمال داره تا ۷ سال دیگه بازی برای کنسول میاد ولی تو نمیتونی بگی تا ۷ سال دیگه هر بازی جدیدی بیاد پی سی تو اجرا میکنه پس به نظر من تا ۳۰ تومن حتما کنسول سری ایکس اگرم تا ۶۰ و اینا دارین برین دنبال پی سی

  • سخن رو نوشتی سحن

    آره درست میگی کنسول هزینه دیسک بازی داره دسته دوم داره تلویزیون با پشتی بانی ۱۰۸۰ کم کم که تلویزیون خودش ۱۷ میل به. بالاست و نمی صرفه ولی مانیتور ۱۰۸۰٫ با ۷۵ هرز درمیاد ۵میل به بالا فقط هزینه اینترنت هست که همونو با اینترنت شبانه همراه اول حله

    • ممنون. اصلاح شد.

  • بله درسته ولی یه ویژگی خوب دیگه کیس گیمینگ اینه که هیچ وقت قدیمی نمیشه ولی کنسول رو همش باید عوض کنیم

  • با سلام
    این رایانه ای با پردازنده fx 8320 و کارت گرافیک r7 370 و رم ۱۲ برای تولید محتوا و ویرایش ویدیو کافی است؟
    موفق باشید

    • نه.
      مگر بخوای بازی های قدیمی رو بازی کنی.

      بهتره کارت گرافیک و پردازندت رو ارتقا بدی.

      رمت کافیه.

      البته بد نیست که اون رو هم به ۱۶ گیگ ارتقا بدی

      • داداش وقت بازی های قدیمی نه سیستمش خوبه می تونه بازی های کیفیت بالا بازی کنه فقت باس کارت گرافیکی را اوز کنه با این سیستمی که داره جی تی ای یه خورده ساخت بالا میاد چون کارت گرافیکیش زغیفه وگرنه سیستمه خوبی داره

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *