تفاوت سی پی یو سلرون با کور

 تفاوت سی پی یو سلرون با کور

اگر تاکنون برای خرید لپ تاپ یا کامپیوتر سری به وب‌سایت‌های مختلف زده و مدل‌های متفاوت را مشاهده کرده باشید، احتمالا تنوع بالای مشخصات به کار رفته در کامپیوترها این سوال را برای شما ایجاد کرده است که تفاوت پردازنده‌های مختلفی با یکدیگر چیست؟ از جمله این پردازنده‌ها می‌توان به دو سری سلرون (Celeron) و کور (Core) اشاره کرد که در لپ تاپ‌های زیادی به کار رفته‌اند. به همین خاطر تصمیمی گرفتیم تا در این مقاله به تفاوت سی پی یو سلرون با کور بپردازیم و ببینیم که هر کدام از این سری پردازنده‌ها مناسب کدام دسته از کاربران است.

معرفی پردازنده‌های سلرون

تفاوت سی پی یو سلرون با کور

پردازنده‌های سلرون یک سری از سی پی یوهای اینتل به شمار می‌روند که با هدف دسترسی پذیری بیشتر برای کاربران طراحی شده است. این پردازنده‌ها قیمت پایین‌تری نسبت به دیگر چیپ‌های اینتل داشته و با هدف انجام کارهای ساده مهندسی و تولید شده است. سی پی یوهای سلرون از تعداد هسته‌های کمتری نسبت به کور برخوردار بوده و همچنین سرعت و میزان Cache آنها نیز کمتر است. این پردازنده‌ها برای انجام کارهای روزمره مانند وبگردی، تماشای فیلم و اجرای برنامه‌های ساده مناسب بوده و نمی‌توان انتظار بالایی از آنها داشت. تعداد زیادی از لپ تاپ‌های پایین رده موجود در بازار از پردازنده‌های سلرون استفاده کرده که این دستگاه‌ها را به انتخابی مقرون به صرفه برای افرادی با بودجه محدود یا با نیازهای ساده تبدیل کرده است.

اغلب پردازنده‌های سلرون مصرف برق و تولید گرمای بسیار کمتری نسبت به دیگر سری پردازنده‌های موجود از جمله کور داشته و همین موضوع باعث شده تا دغدغه خنک کننده و فن را در صورت استفاده از این پردازنده‌ها نداشته باشید. همچنین این مصرف و گرمای کمتر باعث شده تا دوام باتری لپ تاپ‌هایی که از این پردازنده‌ها استفاده می‌کنند، بهتر از مدل‌های بالارده باشد.

معرفی پردازنده‌های کور

تفاوت سی پی یو سلرون با کور

پردازنده‌های کور (Core) دسته دیگری از چیپ‌ها هستند که طی ۱۴ سال اخیر توسط کمپانی اینتل مهندسی، طراحی، تولید و به بازار عرضه شده‌اند. این پردازنده‌ها از تعداد هسته‌های بیشتری نسبت به سلرون برخوردار بوده و توان پردازشی بیشتری دارند. از دیگر تفاوت‌های سی پی یو سلرون با کور مصرف برق و گرمای تولید شده بیشتر توسط پردازنده‌های کور است. در حال حاضر پردازنده‌های اینتل در چهار سری مختلف یعنی i3، i5، i7 و i9 تولید و روانه بازار می‌شوند. تاکنون ۱۴ نسل از این پردازنده‌ها تولید و روانه بازار شده‌اند که جدیدترین آنها Raptor Lake نام دارد.

سری Core i3 ارزان‌ترین پردازنده‌های سری کور به شمار می‌روند که در حال حاضر با هسته پردازشی به تولید می‌رسند. این پردازنده‌ها برای انجام کارهایی مانند بازی کردن (با تنظیمات Low یا Medium) مناسب بوده و برای اجرای برنامه‌هایی مانند فتوشاپ و پریمیر می‌توان روی آنها حساب کرد. همچنین نیاز به خنک کننده‌های پیشرفته و گران قیمت برای خنک کردن این پردازنده‌ها نیست که همین موضوع می‌تواند روی کاهش هزینه خرید کامپیوتر تاثیر گذار باشد. سری بعدی یعنی Core i5 از قدرت پردازشی بیشتری برخوردار بوده و در دسته پردازنده‌های میان رده قرار می‌گیرد. نسل جدید سری i5 از قدرت قابل توجهی برخوردار بوده و برای گیمرها و کسانی که قصد تدوین ویدیو دارند، گزینه بسیار خوبی به شمار می‌رود.

سری Core i7 از جمله پردازنده‌های بالارده اینتل بوده که تعداد و سرعت هسته‌های آن نسبت به کور i3 و i5 بالاتر بوده و به طبع، قیمت آن نیز بالاتر است. این پردازنده‌ها برای کسانی که به قدرت پردازشی بالایی برای انجام کارهایی از جمله انجام پروژه‌های گرافیکی حرفه‌ای نیاز دارند، مناسب است.  آخرین و قدرتمندترین پردازنده‌های کور نیز شامل پردازنده‌های Core i9 بوده که عموما به طرز قابل توجهی گران هستند و برای پردازش‌های سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند. تولید کنندگان حرفه‌ای محتوا، انیماتورها و دیگر افرادی که به توان پردازشی بالایی احتیاج دارند، به سراغ خرید پردازنده‌های Core i9 می‌روند.

سخن آخر

تا اینجا به معرفی و مرور تفاوت سی پی یو سلرون با کور پرداختیم. به طور خلاصه می‌توان گفت که پردازنده‌های سلرون دسته‌ای ارزان از چیپ‌ها بوده که برای افرادی با نیازهای ساده انتخاب مناسبی به شمار می‌رود. در سوی مقابل پردازنده‌های کور به خصوص رده‌های i5 و i7 قیمت بالاتری داشته و مناسب کسانی است که قصد انجام کارهایی مانند تدوین ویدیو و بازی کردن دارند. در پایان باید گفت که می‌توانید نظرات و سوالات خود پیرامون تفاوت سی پی یو سلرون با کور را با ما و دیگر خوانندگان این مقاله در وب‌سایت دی‌جی‌لند به اشتراک بگذارید.

آرمین باقری

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *