استفاده از گوشی‌های refurbished یا گوشی‌های استفاده شده

 استفاده از گوشی‌های refurbished یا گوشی‌های استفاده شده

استفاده از گوشی های refurbished یا گوشی‌های استفاده شده ممکن است امن نباشد.  اگر گوشی اندرویدی شما به روز نیست، احتمال دارد که امنیت فایل‌های شما در خطر باشد. در روزگاری که گوشی‌های پرچم‌دار مثل Samsung Galaxy S20 و iPhone ۱۱ pro  حدودا ۱۰۰۰ دلار قیمت دارند؛ شاید تهیه یک گوشی refurbished یا دست دوم با کیفیت و عملکرد خوب، خیلی وسوسه کننده باشد. ولی آیا استفاده از این گوشی ها به انداره کافی امن است؟ 

گوشی‌هایی که سال‌ها پیش به بازار آمده‌اند، از ورژن اندرویدهای قدیمیتر استفاده میکند. به این معناست که ممکن است از آپدیت‌های امنیتی به روز بهره نبرند. اگر امنیت گوشی برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است این نکات را در نظر بگیرید.  

بیشتر بخوانید: هک شدن گوشی، آیا گوشی شما ردیابی می‌شود؟

Patch امینیتی سیستم عامل گوشی چیست؟ 

هنگامی که هکرهای حفره‌ای برای نفوذ در نرم افزار گوشی‌ها پیدا می‌کنند، به طور معمول شرکت‌های سازنده گوشی، آن حفره را مرمت می کنند. حفره تعمیر شده را به عنوان آپدیت برای گوشی شما قرار می‌دهند تا کسی نتواند از آن سوءاستفده کند. احتمال می‌رود که شما تاکنون تعداد بی‌شماری از آن‌ها را در گوشی خود دریافت کرده باشید. زیراکه هکرها همواره در پی یافتن راهی برای نفوذ به اطلاعات شخصی کاربران هستند. این چرخه همیشه ادامه دارد. ممکن است شما متوجه آن نباشید ولی در به روزرسانی‌های گوشی، مشکلات امنیتی آن برطرف می‌شود. 

چرا سازنده‌های گوشی بعد از مدتی دیگر پچ امنیتی برای ما ارسال نمی‌کنند؟ 

سازنده‌هایی چون سامسونگ، سونی و htc برای مدتی طولانی از گوشی‌های ساخته شده خود حمایت و به روز رسانی‌ها را برای آن‌ها ارسال می‌کنند. هر گوشی جدید و هر ورژن جدید اندروید به حمایت‌ها و آپدیت‌های مخصوص به خود احتیاج دارد که کار بسیار دشواری است.  به این معناست که تعمیر هر حفره امنیتی برای هر گوشی به مرور انجام ناپذیر خواهد شد. به این علت، کم کم سازنده‌های حمایت خود از گوشی‌ها و اندرویدهای قدیمی‌تر را قطع می‌کنند. معمولا با گذشت ۲ تا ۳ سال از عمر گوشی‌های استفاده شده این اتفاق می‌افتد. 

پس آیا استفاه و خرید گوشی‌های refurbished یا دست دوم ایمن است؟ 

کریستوفر هیبیزن مدیر بخش امنیتی شرکت لوک اوت در در این باره توضیح می‌دهد: ما استفاده از گوشی‌هایی که برایشان آپدیت امنیتی ارسال نمی‌شود (refurbished) را ایمن در نظر نمی‌گیریم. حفره‌های امنیت خیلی زود و طی چندین هفته به اطلاعت عمومی مردم تبدیل می‌شوند و این موضوع کاربران را در معرض خطر قرار می‌دهد. 

طبق نظر هیبیزن، گوشی‌های استفاده شده با اطلاعات امنیتی لو رفته به هکرها اجازه دسترسی به تمامی اطلاعات کاربر را می‌دهد. از جمله پسوردها، اطلاعت بانکی و…

از کجا بدانیم گوشی ما دیگر قابلیت به روزرسانی را ندارد؟ 

به ستینگ بروید و در قسمت به روزرسانی‌ها تاریخ آخرین به روزرسانی را ببینید؛ اگر خیلی قدیمی باشد این برای شما خبر خوبی نیست و به احتمال زیاد گوشی شما دیگر از طرف شرکت سازنده مورد حمایت نیست. متاسفانه شرکت‌های سازنده هشداری جدی برای عدم حمایت از گوشی، به شما نمی‌دهند. 

همیشه در نظر داشته باشید اگر گوشی شما سال سوم عمرش را گذارنده است، به احتمال زیاد حمایتی دریافت نخواهد کرد. راه دیگر فهمیدنش این است که اپلیکیشن‌های جدید در گوشی شما نصب نخواهند شد. 

از کجا بدانیم که گوشی‌های استفاده شده ما هک شده‌اند؟ 

متوجه هک شدن گوشی شدن، معمولا ساده نیست. هکرها ردی از حضور خود به جا نمب گذارند. پس تنها از نشانه‌ها می‌توان متوجه آن شد.  صفحه‌های popup  که گاه و بی گاه بر روی صفحه نمایش گوشی شما ظاهر می‌شوند، ممکن است یک نشانه بزرگ باشند.  از نشانه‌های دیگر آن نمایان شدن اپلیکیشن‌هایی است که شما هرگز دانلود نکرده‌اید.  یا وقتی می‌بینید بر خلاف استفاده کم از دیتا گوشی، حجم زیادی از اینترنت را از دست داده‌اید. 

بیشتر بخوانید: آموزش گام به گام ساخت itunes و Apple ID

اگر گوشی من قدیمی است، چطور امنیت آن را حفظ کنم؟ 

طبق نظر هیبیزن بهتر است که گوشی‌های استفاده شده را نخریم، ولی اگر نمی‌توانید برای خرید یک گوشی جدید هزینه کنید، این کارها را انجام دهید.

اطمینان حاصل کنید که گوشی‌های استفاده شده که خریداری کرده‌اید دارای آخرین به روزرسانی باشد. 

حتما گوشی خریداری شده را به تنظیمات کارخانه بازگردانید. 

اپلیکیشن‌ها را تنها از استور گوگل دانلود کنید.  

اطلاعات خاصی در گوشی ذخیره نکنید تا  چیز خاصی برای نگرانی وجود نداشته باشد.

حسنا پرویزی

مطالب مرتبط