HDR چیست و چطور کار میکند
HDR چیست، شاید این سوالی باشد که پاسخ تقریبی آن را بدانیم و کارکرد نهایی آن که بهبود کیفیت در تصویر است را به چشم دیده باشیم. ولی این تکنولوژی واقعا چیست.
در کلامی کوتاه میتوان گفت، HDR کنتراست تصویر را بالا میبرد و رنگهای شفافتر و تصویری روشنتر را به همراه دارد.
این اصطلاح مخفف عبارت high dynamic range است. حتما زمانی که قصد خرید لپ تاپ، تلویزیون و گوشی تلفن همراه را داشتهاید زیاد با این اصطلاح رو به رو شدهاید. در واقع از این اصطلاح زیاد استفاده میشود ولی توضیحی راحت بر چیستی آن داده نشده است. داشتن دید علمی برای دانستن معنی اصطلاح HDR برای کاربران ضروری نیست زیرا که همیشه یک توضیح راحتتر وجود دارد.
بیایید ابتدا از یک تلویزیون ۴K صحبت کنیم. این تلویزیونها ۴ برابر بیشتر از تلویزیونهای HD پیکسل دارند. پیکسل بیشتر به معنای داشتن کیفیت بالاتر است. ولی اگر تمامی این پیکسلها بد دیده شوند، تلویزیون ۴K چه فایدهای دارد؟ اینجاست که اهمیت داشتن HDR به چشم میآید.
HDR باعث میشود که پیکسلها دامنه وسیعتری از نور و رنگ را داشته باشند. رنگهای سفید، سفیدتر و رنگهای سیاه، سیاهتر دیده میشوند. در کلامی دیگر ۴K نمایانگر کمیت پیکسلها و HDR نمایانگر کیفیت پیکسلها است. هر دو مکمل یکدیگر هستند.
HDR را با رسم شکل توضیح دهید
بیایید ابتدا HDR در صنعت عکاسی را از صنعت تصویر جدا کنیم چون که دو مبحث متفاوت هستند. در واقع یک معنی را انتقال میدهند ولی عملکرد آنها متفاوت است. دوربینهای حرفهای و گوشیهای هوشمند، با ترکیب چندین عکس و تبدیل آنها به یک عکس نهایی از سیستم HDR استفاده میکنند. عکسها با شدت نور متفاوت گرفته میشوند.
در هر عکس شدت نور نسبت به عکس قبلی بیشتر است. طوری که عکس اول تاریکترین و عکس آخر روشنترین است. با ترکیب این عکسها تصویر نهایی، کنتراست و کیفیت بهتری خواهد داشت. اما موضوع در ویدیو متفاوت است. همچنان شاهد کنتراست و روشنایی بهتری هستیم ولی رسیدن به این کیفیت بهتر با ترکیب چندین عکس اتفاق نمیافتد. این تکنولوژی در ویدیو کاملا به نحوه ضبط و پخش تصویر مربوط است. در واقع هم دوربینهایی که ویدیو را ضبط کردهاند و هم تلویزیونی که در نهایت ویدیو را پخش میکند، میبایست تکنولوژی HDR را داشته باشند.
در تلویزیونهای معمولی رنگ سیاه در همه جا به یک حالت دیده میشود. ولی در تلویزیونهایی که تکنولوژی HDR را دارند، دامنه رنگ سیاه وسیعتر است. یعنی در برخی نقاط تصویر که واقعا تاریکتر است، رنگ سیاه شدید تر و در نقاطی که کمتر تاریک هستند، رنگ سیاه ملایمتر دیده میشود. تفاوت رنگهای تیره را در فیلمهای ترسناک بهتر متوجه میشوید. در واقع HDR قصد دارد کیفیت تصاویر ضبط شده را به چشم انسان نزدیکتر کند.
نگاه به تصاویر HDR چه حسی دارد
اگر به تصاویر HDR عادت کنید، بازگشت به تصاویر عادی هر روز برایتان سختتر میشود. با بزرگتر شدن تلویزیونها دیگر تنها داشتن تعداد پیکسل بیشتر بر اینچ کافی نیست. تغییراتی که سیستم HDR به تصویر میدهد غیرقابل انکار است. البته این سیستم هنوز به پتانسیل کامل خود نرسیده و راه زیادی را در پیش دارد.
کیفیت تصویر در گوشی تلفن همراه
لذت بردن کامل از تکنولوژی HDR روی صفحه نمایشهای بزرگ چیز دیگری است. ولی نباید از نفوذ قدرتمند گوشیهای تلفن همراه در زندگی روزانه چشمپوشی کرد. این روزها بسیاری از کاربران تکنولوژی، حتی فیلمهای مورد علاقه خود را روی گوشیهای خوود تماشا میکنند.
بیشتر گوشیهای پرچمدار، از این تکنولوژی پشتیبانی میکنند. شما به راحتی میتوانید این تکنولوژی را در گوشیهای اخیر سامسونگ و اپل پیدا کنید.
اهمیت HDR در چیست
با در دست داشتن این تکنولوژی میتوانید از دیدن فیلمهای مورد علاقه خود لذت بیشتری ببرید. همان تصویری را ببینید که قرار بوده در صفحه بزرگ سینما ببینید.
بسیاری از سایتهای پخش آنلاین فیلم مانند YouTube خود را به پخش HDR مجهز کردهاند.
بیشتر بخوانید: آموزش ۱۰ ترفند برای افزایش کیفیت عکاسی با موبایل📷