سایبرپانک یک پتانسیل، یک ناامیدی

 سایبرپانک یک پتانسیل، یک ناامیدی

سایبرپانک ارمغانی از سوی کمپانی خوشنام لهستانی CD Project Red است. این کمپانی سازنده سری مشهور و موفق ویچر است. ویچر اولین بار در سال ۲۰۱۲ معرفی شد. این عنوان سال‌ها گیمرها و دوست‌داران بازی‌های کامپیوتری را در انتظار عرضه شدنش قرار داد.

بعد از بارها و بارها تاخیر، سرانجام دهم دسامبر ۲۰۲۰ برای کنسول‌های نسل هشتم و کامپیوترهای شخصی روانه بازار شد.

 به جرات می‌توان گفت سایبرپانک یکی از مورد انتظارترین بازی‌های این دهه بوده است. اولین تریلر بعد از سال ۲۰۱۲، در سال ۲۰۱۸ در رویداد E3 به نمایش درآمد. این موضوع انتظار را برای همه سخت‌تر کرد.

بیشتر بخوانید: بازی Horizon Forbidden West افق غرب ممنوعه

سایبرپانک

سال بعد مشخص شد که بازیگر محبوب کیانو ریوز هم در داستان این بازی یک نقش جذاب را ایفا می‌کند. این موضوع بار دیگر فشار انتظار را برای طرفداران cpr و سایبرپانک دوچندان کرد.

انتظارها برآورده شد و بازی به بازار آمد. ولی یک مشکل بزرگ وجود داشت. مشکل خود بازی بود. بعد از هشت سال انتظار باگ‌های فراوان و رزولوشن بسیار پایین بازی روی کنسول‌های نسل هشتم به مانند آب سردی بر آتش هشت ساله این بازی بود.

هر روز مشکل‌های متفاوت و کشنده‌ای از سوی بازیکنان گزارش می‌شد. رفته رفته سایبرپانک به یک شوخی در فضای مجازی بدل شد و مشکلات سخت و شکایات متعددی را برای cpr به همراه داشت و همچنان دارد.

 سایبرپانک در اعلامیه‌ای به خریداران بازی گفت که می‌توانند پول بازی را پس بگیرند. بعد از چند روز بازی از بازار پلی استیشن حذف شد.

 جدا از تمامی این مشکلات نمی‌توان خوبی‌های این بازی را نادیده گرفت. بی‌شک دیر یا زود این مشکلات تا حد قابل قبولی بر طرف می‌شوند.

سایبرپانک

داستان بازی سایبرپانک

جهان بازی سایبرپانک شهری خیالی به نام نایت سیتی در کالیفرنیا است. در سال ۲۰۷۷ جهان چندین جنگ بزرگ و تغییرات اقلیمی و آب و هوایی را پشت سر گذاشته است. غذا و آب تازه برای همه در دسترس نیست.

به یک معضل بدل شده است. حیات وحش تقریبا از بین رفته است. انسان‌ها مجبورند برای بقا و حفاظت خود در مقابل حملات سایبری، بدن خود را با اجزای رباتیک و هوشمند ارتقا دهند.

شهر به چندین بخش تبدیل شده است. هر کدام هویت و ظاهر خود را دارند. فقر، ثروت و طبقات اجتماعی متفاوت به خوبی در بخش‌های نایت سیتی مشاهده می‌شوند.

نایت سیتی هرجور آدمی را در خود دارد. از میلیاردرهای پرنفوذ گرفته تا جنایت‌کاران بزرگ و خلاف‌کاران خرده پا و هکرها. سایبرپانک به راحتی انحطاط نوع بشر را به تصویر می‌کشد.

سایبرپانک

بازیکن وی (V) نقش یک مزدور را ایفا می‌کند. هرگاه شخصی به جابه‌جایی یک شی، شخص گروگانگیری و سر به نیست کردن نیاز دارد. با V تماس می‌گیرد. تمام هدف V در بازی تبدیل شدنش به یک اسطوره است.

او در خیابان‌های بی‌رحم نایت سیتی رشد کرده و می‌خواهد به بالاترین مرتبه برسد. داستان بازی بسیار لذت‌بخش است. بسیاری از قسمت‌های بازی با توجه به انتخاب‌های بازیکن دستخوش تغییر می‌شود و این بازی را جذاب‌تر می‌کند.

گرچه تغییرات بزرگ نیستند و خط داستان اصلی سایبرپانک به قوت خود باقی می‌ماند. اگر داستان‌های جانبی را در نظر نگیریم؛ داستان اصلی بازی در ۲۰ ساعت به پایان می‌رسد. ولی با داستان‌های جانبی به این سادگی تمام نمی‌شود.

سایبرپانک

گیم پلی سایبرپانک

سایبرپانک یک جهانِ باز اول شخص است. شاید اول شخص بودن برای یک بازی جهان باز کمی عجیب به نظر برسد. باید اعتراف کنم که در ابتدا عادت کردن به سیستم شوتینگ و تیراندازی در یک بازی به این شکل برای من عجیب بود. ولی به مرور زمان به آن عادت کردم.

در حالت رانندگی می‌توانید بین سوم شخص شدن و اول شخص ماندن بازی انتخاب کنید. راندن ماشین به حالت سوم شخص در سایرپاک برای من بسیار لذت بخش بود. البته باگ‌های گاه و بی‌گاه از این لذت می‌کاهد.

 همچنین وجود مینی مپ تقریبا بلا استفاده و زوم شده، به هنگام رانندگی هم برای کاهش لذت راندن ماشین‌های مدرن بازی به کمک آمده است. مساله جالب که در این ماشین‌ها حضور دارد رادیو است.

سال ۲۰۷۷ و موج fm ترکیب مضحکی را به وجود می‌آورد. یکی از مواردی که بازی را در سال ۲۰۲۰ و ۲۰۲۱ دچار اختلال می‌کند. وجود هوش مصنوعی به شدت ضعیف شخصیت‌های غیر قابل کنترل بازی است.

شخصیت بازی قابل شخصی‌سازی است. سیستم کامل اجرا نشده است و می‌توانست بهتر باشد.

سایبرپانک

طراحی تصویر و صدا سایبرپانک

از بهترین جنبه‌های سایبرپانک می‌توان به طراحی و جاذبه‌های بصری آن اشاره کرد. در کامپیوترهای شخصی ملموس‌تر است. موزیک‌ها و ساندافکت‌ها بازیکن را به بهترین شکل در فضای سال ۲۰۷۷ قرار می‌دهد. بنابراین موسیقی عملکرد بسیار خوبی داشته است.

به نظر می‌رسد برای امتیاز دادن به این بازی زود باشد، زیراکه که سایبرپانک به هیچ عنوان حس یک بازی تمام شده و تمیز را القا نمی‌کند. باید صبر کرد. دید که آیا بهبودی حاصل می شود یا خیر.

باگ‌ها و مشکلات فنی، دنیای زیبا و بسیار بزرگ بازی را زیر سایه خود برده است. اگر بازی به بهترین شکل عرضه می‌شد؛ حتما قابلیت تبدیل شدن به یک شاهکار بی‌بدیل را داشت. افسوس که این اتفاق رخ نداد.

بیشتر بخوانید: چگونه در بازی ماینکرافت دو نفره بازی کنیم؟

علیرضا چرمچی

مطالب مرتبط

2 دیدگاه ها

Comments are closed.