معرفی ۴ برنامه Mindmap یا نقشه ذهنی رایگان

 معرفی ۴ برنامه Mindmap یا نقشه ذهنی رایگان

مایندمپ یا نقشه ذهنی به ما کمک می‌کند که اطلاعات درباره یک موضوع را به‌طور منسجم جمع‌آوری کنیم. این ابزار فوق‌العاده‌ای برای برنامه‌‌ها و نوشتن به حساب می‌آید. شما می‌توانید بخش‌های مختلف یک برنامه‌ریزی یا متن یک مقاله را با استفاده از مایندمپ یا همان نقشه ذهنی به بهترین و مرتب‌ترین شکل ممکن به تصویر بکشید. در این مقاله بهترین اپلیکیشن‌های مایندمپ را به شما معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: نحوه استفاده ازChatGPT در اندروید و iOS

در هر متن، مقاله و برنامه‌ریزی‌، یک ایده اصلی داریم که آن هم از یک موضوع مرکزی شروع می‌شود و سپس به شاخه‌ها می‌رسیم و هر شاخه‌ای می‌تواند باز هم انشعاب بگیرد. شاخه‌ها و مرکز به هم متصل هستند و آنها را با یادداشت‌ها، نمادها، تصاویر، پیوندها و موارد دیگر مشخص می‌کنیم.

هنگامی که یک نقشه ذهنی ایجاد می‌‌کنید، در واقع ساختار دانش موجود و رابطه آنها را با مفاهیم جدید توضیح می‌دهید. این باعث می‌شود شما به تدریج چیزهای جدیدی یاد بگیرید و اطلاعات را به سرعت به خاطر بیاورید.

 مایندمپ تقریبا یک نمایش گرافیکی از ارتباط بین مفاهیم و ایده‌ها است. ‌بیایید باهم سراغ این برنامه‌ها برویم که مناسب گوشی‌های اندروید و آیفون است.

۱. Coggle برنامه نقشه ذهنی

Coggle یک ابزار آنلاین برای ایجاد نقشه‌های ذهنی است. این برنامه به شما و تیمتان اجازه می‌دهد در یادداشت‌ها، ایده‌ها و ایجاد طرح‌های پروژه با هم همکاری کنید.

هر نقشه ذهنی با یک موضوع اصلی شروع می‌شود. روی دکمه Plus (+) کلیک کنید تا یک شاخه اضافه شود و متن خود را در کادر وارد کنید.

می‌توانید متن را قالب‌بندی کنید، پیوندها را درج کنید، تصاویر و آیکون‌ها را برای توضیح بیشتر در مورد نکات کلیدی اضافه کنید. از اینجا به بعد، به افزودن شاخه‌ها ادامه دهید. 

بهترین برنامه های ساخت مایند مپ-بهترین برنامه های Mindmap یا نقشه ذهنی

۲. برنامه GitMind نقشه ذهنی

Gitmind یک ابزار نقشه ذهنی آنلاین برای تجسم مفاهیم پیچیده، تولید ایده‌های جدید و ایجاد فهرست‌هایی با اولویت‌های کاری است. کافیست تا نام موضوع را تایپ کنید و روی Insert Node کلیک کنید.

ابزارهای رایگان ساخت نقشه ذهنی-بهترین برنامه های Mindmap یا نقشه ذهنی

۳. Canva برنامه نقشه ذهنی

Canva یک برنامه طراحی گرافیکی مبتنی بر وب است که ایجاد نقشه‌های ذهنی را آسان می‌کند.

می‌توانید از این برنامه برای ارائه‌های آموزشی، طرح‌های تجاری، پیشنهادات شرکتی و برنامه‌ریزی پروژه استفاده کنید.

عبارت “mindmap” را در قسمت جستجو وارد کنید تا تنها درچند ثانیه، الگوهای متنوعی را مشاهده کنید. ابزارهای داخلی به شما این امکان را می‌دهند تا عناصری مانند اشکال، قاب‌ها، فلش‌ها و موارد دیگر را وارد کنید. 

حتی می‌توانید متن، عکس‌ها و پس زمینه را تغییر دهید.

وقتی نقشه ذهنی را تمام کردید در انتها می‌توانید طرح را با افرادی که می‌خواهید (از طریق ایمیل، تیم‌ها یا گروه‌ها) به اشتراک بگذارید و تنظیمات را مشاهده یا ویرایش کنید.

اپلیکیشن برای ساخت مایند مپ-بهترین برنامه های Mindmap یا نقشه ذهنی

۴. Wondershare EdrawMind

برای شروع، از دستورات موجود در تب Home استفاده کنید و موضوعات مختلف را در زیر ایده مرکزی وارد کنید. در حین کار روی موضوع، می‌توانید خطوط ارتباط، پیام، تصویر، پیوند، پیوست، یادداشت و استیکرها را وارد کنید.

پنل سمت چپ، بوم شماست. گزینه‌هایی برای تنظیم محتوا در نوار کناری سمت راست، تغییر ظاهر نمودارها، افزودن پس‌زمینه، مشاهده و رئوس مطالب را خواهید دید. یک نوار رنگی مفید در زیر بوم برای تنظیم خط و پر کردن رنگ وجود دارد.

ابزار ساختن نقشه ذهنی-بهترین برنامه های Mindmap یا نقشه ذهنی

پیشنهاد، یک نقشه ذهنی در مایکروسافت ورد بسازید

برنامه‌های مورد بحث بالا طیف گسترده‌ای از ویژگی‌ها، نیازها و بودجه را پوشش می‌دهند. اگر به تازگی نقشه ذهنی را شروع کرده‌اید، این ابزارهای رایگان یا ارزان را امتحان کنید و ببینید که آیا با نیازهای شما مطابقت دارد یا خیر.

هم‌چنان می توانید از Microsoft Word برای ترسیم نقشه‌های ذهنی سریع استفاده کنید. ایجاد و ترسیم یک نقشه ذهنی در ابزار ویرایشگر متن مایکروسافت یا همان Word با استفاده از خطوط ، فلش‌ها، اشکال و قالب‌های هندسی ساده، کار آسانی است و توسعه این نقشه با سایر ابزارهای ترسیمی موجود در این برنامه و کمی خلاقیت از جانب شما به سادگی امکان‌پذیر است.

در نهایت باید گفت برای ساختن نقشه ذهنی اولیه باید قوانین ساده ای را رعایت کنید.

نحوه ساختن مایند مپ-بهترین برنامه های Mindmap یا نقشه ذهنی

قوانینی ساده برای ترسیم نقشه‌های ذهنی موثر

  •  نقشه ذهنی باید بر مبنای یک ایده اصلی باشد و سایر ایده‌ها بر مبنای آن بوده یا به عبارت دیگر به آن شاخ و برگ بدهند، لذا ایده اصلی را همیشه در مرکز نقشه بنویسید یا ترسیم کنید.
  •  ایده‌های مرتبط به ایده اصلی را به صورت شعاع‌وار در اطراف آن بنویسید و ایده‌های  مرتبط را به یکدیگر متصل نمایید. برای توصیف گرافیکی رابطه ایده‌ها با یکدیگر از خطوط و فلش‌های رنگی استفاده کنید.
  • ‌‌ مابین ایده‌های خود فضای زیادی قائل شوید؛ چون کم‌کم ایده‌های تکمیلی جدیدی در ذهن شما شکل گرفته و به نقشه اضافه می‌شوند و این فضای خالی را پر خواهند نمود.

سمیه اصغری

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *