“NFT چیست؟” نحوه ساخت NFT چگونه است و چگونه می توان آن را برای فروش لیست کرد؟

 “NFT چیست؟”  نحوه ساخت NFT چگونه است و چگونه می توان آن را برای فروش لیست کرد؟

توکن‌های NFT یکی از جدیدترین تکنولوژی‌های وارد در دنیای ارزهای دیجیتال است. در این مقاله نگاهی به این توکن جذاب و نحوه ساخت NFT انداخته‌ایم.از گذشته تا به امروز، نگهداری آثار هنری خاص و ارزشمند برای افراد بسیاری اهمیت داشته است. امروزه با پیشرفت تکنولوژی و فناوری بلاک چین، نوع جدیدی از توکن‌های دیجیتال به بازار عرضه شده‌اند که فایل‌های هنری دیجیتال را نمایندگی می‌کنند. این توکن‌ها که به نام NFT معروف شده‌اند، بازاری جذاب و روبه‌رشد دارند و کاربران زیادی را درگیر خود کرده‌اند. برای آشنایی با نحوه ساخت NFT و مراحل آن، به شما پیشنهاد می‌کنیم ادامه این مقاله را از دست ندهید.

بیشتر میخوانید: ساخت اکانت اسپاتیفای

NFT چیست و چگونه می_توان یک NFT ساخت؟

NFT چیست؟ و نحوه ساخت آن به چه صورت است؟

توکن غیر قابل تعویض یا NFT (Non Fungible Token) یک دارایی دیجیتال رمزنگاری شده بر بستر بلاک‌چین است که به محبوبیت قابل توجهی رسیده است. هر کدام از این توکن‌های غیر قابل تعویض دارای کدهای شناسایی منحصر به فرد و ابر داده متفاوتی هستند که باعث تمایز هرکدام از یکدیگر می‌شود. بر خلاف ارزهای دیجیتال، NFT را نمی‌توان با ان اف تی دیگری معامله کرد؛ چرا که هر NFT منحصر به فرد است.  اما ارزهای دیجیتال را ‌می‌توان با یکدیگر معامله کرد. برای مثال تمام بیت‌کوین‌های موجود در بازار ارزش یکسانی با یکدیگر دارند.

ان اف تی معمولا نماینده یک اثر هنری دیجیتال مانند تصاویر، فیلم‌های متحرک یا قطعات موسیقی است. به همین دلیل NFT را می‌توان در بازارهای مختلفی به وسیله ارزهای دیجیتال مثل بیت‌کوین یا اتریوم خرید و فروش کرد. ساخت ان اف تی را می‌توان در یک بازار NFT یا یک صرافی ارز دیجیتال که از استخراج ان اف تی پشتیبانی می‌کند، انجام داد. برای یادگیری نحوه ساخت NFT شش مرحله‌ای که در ادامه به آن اشاره کردیم را دنبال کنید.

مرحله اول ساختNFT: چیزی که می‌خواهید بسازید را مشخص کنید.

توکن‌های غیر قابل تعویض معمولا با یک اثر هنری دیجیتال گره خورده‌اند. این اثر هنری می‌تواند یک تصویر هنرمندانه، یک فایل صوتی مانند موسیقی یا یک ویدیوکلیپ کوتاه مانند فایل‌های GIF باشد. هدف از ساخت NFT برای این قطعات دیجیتال آن است که منحصر به فرد باشد و بتواند فروخته شود؛ همان گونه که می‌توانید یک نقاشی منحصر به فرد را در یک گالری هنری به فروش برسانید.

همین منحصر به فرد بودن ان اف تی باعث می‌شود تا ارزش افزوده‌ای را برای فایل دیجیتال شما به همراه داشته باشد. به گونه‌ای که با NFT کردن فایل دیجیتال خود می‌توانید ارزش افزوده‌ای را برای فایل منحصر به فرد خود به ارمغان آورید. از طرفی برای تبدیل یک فایل دیجیتال به توکن غیر قابل تعویض باید مطمئن شوید که حق استفاده قانونی از فایل دیجیتال خود را دارید.

مرحله دوم: انتخاب یک شبکه بلاک چین

امروزه بلاک چین‌های متفاوتی برای ذخیره‌سازی NFT وجود دارند. هر کدام از این بلاک چین‌ها یک رکورد دائمی از NFT شما نزد خود نگه می‌دارند، به همین دلیل انتخاب شبکه بلاک چین مناسب اهمیت بالایی دارد. در ادامه سه شبکه بلاک چین محبوب برای ساخت NFT را به شما معرفی می‌کنیم.

۱٫ اتریوم (Ethereum): محبوب‌ترین شبکه بلاک چین برای ساخت NFT که میزبان هزاران ان اف تی در جهان است، شبکه اتریوم است. اتریوم برای ساخت NFT از استاندارد ERC-721 استفاده می‌کند. این استاندارد مخصوص ذخیره‌سازی ابر داده NFT در شبکه بلاک چین اتریوم است. این استاندارد توسط همان تیم‌هایی که استاندارد ERC-20 قراردادهای هوشمند را توسعه داده‌اند، توسعه داده شد. همچنین این استاندارد حداقل رابط (جزئیات مالک، جزئیات امنیتی و ابر داده) مورد نیاز برای تبادل توکن‌های مختلف را تعریف می‌کند.

این استاندارد در حال حاضر از مکانیزم اجماع اثبات سهام یا POS (Proof Of Stake) که به عنوان مکانیزمی دوستدار محیط زیست شناخته می‌شود، استفاده می‌کند. اکثر بازارهای NFT از ان اف تی‌های اتریوم پشتیبانی می‌کنند، با این حال ضعف این شبکه را می‌توان در کارمزدهای بالای اتریوم برای ساخت و انتقال دید.

۲٫ سولانا (Solana): نزدیک‌ترین و بزرگ‌ترین رقیب شبکه اتریوم برای ساخت ان اف تی، شبکه بلاک چین سولانا است. سولانا به عنوان یک جایگزین سریع‌تر و ارزان‌تر نسبت به اتریوم طراحی شده است. به گونه‌ای که کارمزد تراکنش‌های سولانا کمتر از یک سنت (یک صدم یک دلار) هستند و شبکه‌ای با رشد بالا در زمینه پشتیبانی از توکن‌های غیر قابل تعویض است. علاوه بر این سولانا از هر دو مکانیسم اثبات تاریخ سهام PoH و اثبات اجماع سهام PoS استفاده می‌کند و سرعت بسیار بالایی در تراکنش‌های خود دارد.

۳٫ فلو (Flow): فلو یکی دیگر از بلاک چین‌هایی است که می‌توانید از آن برای ساخت NFT استفاده کنید. این شبکه بلاک چین از مکانیسم اثبات اجماع سهام یا PoS استفاده می‌کند و میزبان مجموعه معروف NBA Top Shift است. بسیاری دیگر از فرانچایزها و پروژه‌های ورزشی نیز برای ساخت مجموعه NFT از این شبکه بلاک چین استفاده می‌کنند. شبکه‌های بلاک چین دیگری برای ساخت مجموعه‌های NFT وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.

مرحله سوم: نحوه ساخت یک کیف پول NFT

زمانی که یک شبکه بلاک چین برای ساخت NFT خود انتخاب کردید، نوبت به انتخاب یک کیف پول برای ذخیره سازی توکن غیر قابل تعویض می‌رسد. برای ایجاد کیف پول، باید یک کیف پول که از شبکه بلاک چین شما پشتیبانی می‌کند را انتخاب کنید و در آن یک حساب کاربری بسازید. بعد از ساخت حساب کاربری رمز عبور و کلید خصوصی خود را باید به صورت آفلاین ذخیره کنید. برای مثال می‌توانید رمز‌های خود را روی کاغذی که فقط در دسترس شما است یادداشت کنید.

چندین کیف پول محبوب را که از شبکه‌های بلاک چین مختلف  در ادامه به شما معرفی کرده‌ایم:

  • Metamask: متامسک یکی از کیف پول‌های پرطرف‌دار است که از شبکه‌های بلاک‌چین مختلفی از جمله اتریوم و سولانا پشتیبانی می‌کند. این کیف پول در قالب اپلیکیشن موبایل و افزونه مرورگر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • Coinbase: کوین بیس یکی دیگر از کیف پول‌های ارز دیجیتال محبوب در زمینه NFT است که کاربران زیادی را در سرتاسر دنیا جذب خود کرده است. این کیف پول از توکن‌های تحت استاندارد ERC-721 مانند ان اف تی‌های سولانا پشتیبانی می‌کند. این کیف پول را نیز می‌توان در قالب اپلیکیشن موبایل یا افزونه مرورگر استفاده کرد.
  • Ledger Nano X: اگر می‌خواهید توکن ان اف تی خود را در کیف پول امن‌تری ذخیره کنید، بهتر است از کیف پول فیزیکی لجر استفاده کنید. این کیف پول نیز از شبکه‌های بلاک چین اتریوم و سولانا پشتیبانی می‌کند.

انتخاب یک پلتفرم برای عرضه NFT

مرحله چهارم: انتخاب یک پلتفرم برای عرضه NFT

در حال حاضر بازارهای متنوع زیادی برای قرارگیری و عرضه توکن‌های غیر قابل تعویض وجود دارند که می‌توانید از هرکدام آن‌ها استفاده کنید. در ادامه تعدادی از محبوب‌ترین این بازارها را خدمت شما معرفی کرده‌ایم.

  • OpenSea:‌ محبوب‌ترین پلتفرم برای عرضه توکن‌های NFT، پلتفرم اپن سی است. این پلتفرم ارزش بازاری در حدود ۲۰ میلیارد دلار دارد و از سال ۲۰۱۷، توکن‌های ان اف تی اتریوم را تحت پشتیبانی خود قرار داد. همچنین این پلتفرم از سال ۲۰۲۱ توکن‌های سولانا را نیز تحت پشتیبانی خود قرار داد.
  • Solanart: سولان آرت یکی دیگر از بازارهای محبوب عرضه توکن‌های غیر قابل تعویض در بستر شبکه بلاک چین سولانا است که میزبان تعدادی از محبوب‌ترین مجموعه ان اف تی‌های تحت شبکه سولانا است. این پلتفرم به علت داشتن رابط کاربری ساده و جذابی که دارد، کاربران زیادی را به سمت سایت و اپلیکیشن خود جذب کرده است.
  • صرافی‌های کریپتو: یکی دیگر از راه‌های عرضه ان اف تی، عرضه آن در صرافی‌های معتبر رمزارز در دنیا است. برای مثال شما می‌توانید با استفاده از صرافی Binance این کار را انجام دهید. شما می‌توانید روی این پلتفرم‌ها مستقیما شبکه بلاک‌چین مد نظر خود را انتخاب و توکن غیرقابل‌تعویض خود را روی آن استخراج و به عرضه بگذارید.

مرحله پنج: نحوه ساخت NFT

هنگامی که پلتفرم خود را برای عرضه توکن غیر قابل تعویض یا NFT انتخاب کردید، نیاز است تا ان اف تی خود را بسازید. در این قسمت مثالی ساده از نحوه ساخت NFT در OpenSea آورده‌ایم.

  • متصل کردن کیف پول: در قسمت Menu پلتفرم اپن سی، کیف پول دیجیتالی که برای اتصال مدنظر دارید را انتخاب کنید. بعد از انتخاب کیف پول باید کد تاییدی را جهت اتصال و احراز هویت، در کیف پول خود تایید کنید.
  • انتخاب گزینه Create: در این بخش شما می‌توانید اطلاعات مربوط به ان اف تی خود را آپلود کنید. در واقع در این قسمت شما ویژگی‌های ان اف تی و بلوکی که در آن قرار می‌گیرد را مشخص می‌کنید.
  • آپلود فایل دیجیتال: در این قسمت شما تصویر یا فایل دیجیتالی خود را جهت قرار گیری در توکن، آپلود می‌کنید. برای این کار می‌توانید فایل را به صورت مستقیم از سیستم خود، یا با دادن یک لینک آنلاین در ان اف تی آپلود کنید.
  • پر کردن بخش‌های مربوط به جزئیات: برای ساخت یک توکن NFT، در وهله اول باید نامی را برای آن انتخاب کنید. سپس می‌توانید محتوا و جزئیاتی دیگری در راستای توضیح بیشتر فایل ان اف تی خود در قسمت description وارد کنید. همچنین می‌توانید در این قسمت محدودیت‌هایی را درباره ان اف تی خود تعریف کنید.
  • انتخاب شبکه بلاک چین: در این قسمت بلاک چین مدنظر خود را جهت قرارگیری NFT انتخاب می‌کنید. توجه داشته باشید که شبکه بلاک چین خود را نمی‌توانید تغییر دهید.
  • ساخت ان اف تی: بعد گذر کردن از تمام این مراحل می‌توانید با انتخاب گزینه create، فایل NFT خود را تکمیل کنید.

پس از آپلود فایل و اتمام همه این مراحل، فایل ان اف تی شما ساخته می‌شود. البته فایل NFT شما هنوز برای فروش در بازار لیست نشده است. اگر هر تغییری می‌خواهید در ابر داده ان اف تی خود انجام دهید، باید آن را قبل از لیست کردن توکن خود انجام دهید.

لیست کردن NFT برای فروش

مرحله ششم: لیست کردن NFT برای فروش

لیست کردن یک NFT برای فروش کار بسیار ساده‌ای است و اکثر بازارهای ان اف تی به شما اجازه می‌دهند تا این کار را به صورت رایگان انجام دهید. زمانی که ان اف تی شما در کیف پول دیجیتالتان قرار گرفت، می‌توانید به سادگی با انتخاب گزینه Sell، آن را برای فروش قرار دهید. دقت کنید برای این کار می‌توانید هر قیمتی که مدنظر دارید را برای فروش فایل خود قرار دهید.

هنگامی جزئیات فروش فایل خود را پر کردید، می‌توانید آن را برای فروش قرار دهید. برای این کار باید مقداری ارز دیجیتال را برای هزینه‌های جانبی مانند کارمزد جا به جایی در شبکه داشته باشید. انتخاب شبکه بلاک چین سولانا برای شما کارمزدی در حد ۰٫۰۱ دلار دارد، در حالی که همین کارمزد در شبکه اتریوم بسیار بیشتر است و بسته به مقدار جا به جایی شبکه و زمان آن متغیر است.

کلام آخر ساخت NFT 

در این مقاله نگاهی کلی به نحوه ساخت NFT و استفاده از آن انداختیم. ما سعی کردیم در این مقاله شما را طی شش مرحله ساده با نحوه ساخت توکن غیر قابل تعویض آشنا کنیم. دنیای ان اف تی دنیای بسیار و بزرگ و در حال رشدی است که هنرمندان و کاربران زیادی را در دنیای ارز دیجیتال به سمت خود جذب کرده است. شما نیز می‌توانید با استفاده از این بازار جذاب، مالکیت جذابی را بر فایل‌های دیجیتال مختلف از جمله آثار هنری دیجیتال داشته باشید. امیدواریم از خواندن این مقاله نهایت استفاده را برده باشید.

بیشتر بخوانید: تأثیرهوش مصنوعی بر آینده مشاغل

صبا رامش

مطالب مرتبط

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *