متاورس واقعیتی افزوده بر جهان ما
متاورس چیست؟ این ممکن است سوالی باشد که در روزهای اخیر با تغییر نام فیسبوک به متا، از خود پرسیده باشید.
به تازگی مدیر فیسبوک، آقای مارک زاکربرگ به صدای اصلی متاورس تبدیل و باعث شده که کاربران فضای مجازی بیشتر در مورد این واژه تحقیق کنند.
متاورس در واقع آینده اینترنت امروزی است. تصور کنید که فضای بینهایت پهناور شبکه جهانی اینترنت به دنیایی سه بعدی بدل شود. ابر قدرتهای دنیای تکنولوژی متاورس را واقعیتی اجتناب ناپذیر میدانند و به شدت روی آن سرمایهگذاری میکنند.
این جهان از ادغام دو کلمه متا و ورس ایجاد شده است. دنیایی دیجیتال است که واقعیت و مجاز در هم تنیده میشوند. کاربران میتوانند توسط وسایل گوناگون در این جهان حرکت و تبادل کنند. تصور جهانی در جهان دیگر پیش از این تنها در فیلمهای علمی تخیلی ممکن بود. حال منتظر استفاده از یک تصور هستیم.
دوشنبه گذشته فیسبوک خبر استخدام ۱۰٫۰۰۰ نفر در اتحادیه اروپا، برای ساخت این جهان را رسانهای کرد.
زاکربرگ معتقد است در سالهای نه چندان دور، کاربران فضای مجازی یکدیگر را در متاورس بیشتر از سوشال مدیا خواهند دید.
تصور کنید که در خانه خود نشستهاید ولی در دنیای موازی در حال درس خواندن در دانشگاه هستید.
بیشتر بخوانید: تاثیر هوش مصنوعی بر مشاغل
ایده اصلی متاورس از کجا آمده است.
ایده اصلی این دنیای مجازی که همزمان با واقعیت فیزیکی دنیای ما در جریان است برای اولین بار از ذهن آقای نیل استفنسن، نویسنده رمان علمی تخیلی Snow Crash زاده شده است.
برخی از بازیهای کامپیوتری مانند فورتنایت، جنینی از متاورس را در خود پرورش میدهند. برای مثال چندین کنسرت در این بازی در زمان پاندمی کرونا برگذار شد. بازیکنهای فورتنایت با آواتارهای خود در این کنسرتها حضور داشتند. جالب است بدانید تعدادشان به ۱۲ میلیون میرسید.
جهانی جاری برای تعامل
متاورس قرار است جایگزین اینترنت فعلی شود. در این جهان به محتوای بیشتر و با محدودیت کمتر دسترسی خواهیم داشت. کاربران اینترنت امروزی در هر پلتفرمی که حضور داشته باشند تنها اجازه فعالیت در آن محیط طبق شرایط مخصوص پلتفرم را دارند.
هر تغییری که در فضای metaverse توسط کاربران صورت بگیرد به صورت دائمی در آن میماند و به صورت زنده قابل مشاهده خواهد بود.
با بوجود آمدن ارزهای دیجیتال حتی میشود در این فضای سه بعدی مجازی خرید و فروش نیز کرد.
میتوان تمامی محتوای تولید شده در متاورس را در هر قسمتی از این جهان مجازی به انتشار درآورد.
عامل ارتباط ما با متاورس
یکی از مهمترین ابزارها برای دسترسی داشتن به متاورس عینکهای AR است. در واقع این عینکها پنجرههای رابط بین دنیای ما و متاورس خواهد بود. ما از طریق یک آواتار به محیطهای گوناگون متاورس سفر میکنیم. ما در واقع خودمان هستیم و همه مارا با آواتار مخصوص خودمان میشناسند. به این شکل هویت افراد در متاورس تداوم خواهد داشت و شاید امنتر باشد. به همین اندازه که در دنیای خود، واقعی هستیم در متاورس هم هویت خواهیم داشت.
آینده فضای مجازی کنونی چه میشود.
آیا میتوان تصور کرد که روزی در آینده نزدیک تب خرید گوشی موبایل بین کاربران تمام شود؟ به نظر من این موضوع جای تعجب ندارد. به همان شکل که تلفنهای قدیمی جای خود را به گوشیهای دیجیتالی دادند و به همان شکل که گوشیها کاربری خود که فقط تماس صوتی بود را تغییر دادند. گوشیهای امروزی هم کاربری بزرگ خود که شبکه جهانی اینترنت است را روزی از دست میدهند. و دنیای مجازی از قبل واقعیتر خواهد بود.
بیشتر بخوانید: بازی تنها در تاریکی نسل جدید بازیهای ترسناک کلاسیک